Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Autoreis West Canada en Amerika

Voor veel reizigers is een reis door het westen van Canada een droom. Maar waarom niet combineren met een mooi stuk noordwest Amerika? Onderstaand is een route die ons erg goed bevalt, waar we veel positieve feed back op krijgen en welke het beste van de twee landen combineert.

Een route door de Rocky Mountains van west Amerika Canada staat garant voor unieke natuur, afgewisseld met bekende steden en gezellige dorpen. Veel variatie dus en goed te doen met zowel de auto als de camper (voor beiden valt wat te zeggen).

Een keuze uit de vele hoogtepunten zijn: Seattle – Cascade Mountains – Coeur D’Alene – Glacier National Park – Calgary – Banff – Icefields Parkway – Lake Louise  – Jasper – Kamloops – Vancouver – Tofino.

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Aankomst Seattle

Auto kunt uw auto ophalen bij de verhuurder (een gratis bus brengt u naar het verhuurterrein) en daarna op weg naar uw hotel.

Tip: aan de haven, in het centrum ligt de Pike Market. Zeer gezellig winkelen en op de eerste etage zit oa een visrestaurant wat heerlijke King Crab serveert.

Dag 2,  Seattle

Vrije dag om bij te komen van de heenreis en de stad te bezoeken.

Tip: op 25 mijl ten noorden van Seattle liggen in Everett de beroemde Boeing fabrieken waar u rondleidingen kunt boeken.

Dag 3,  Seattle – Winthrop, 386 km

De mooiste route is om door het Northern Cascades NP te gaan maar check voor vertrek duidelijk de weersomstandigheden. Winthrop ligt in Methow Valley en u heeft hier het gevoel in het “oude Westen” te zijn.

Dag 4, Winthrop – Coeur D’Alene, 350 km

 Dwars door de Rocky Mountains langs de Coulee Dam naar Spokane, waar u kunt stoppen voor een bezoek aan downtown, het Davenport Hotel of het Bing Crosby Museum. Daarna rijdt u naar het prachtige meer bij Coeur D’Alene in de staat Idaho waar u overnacht.

Tip: het in 1880 gebouwde Fort Sherman Chapel is de oudste kerk, school en bibliotheek van de stad.

Dag 5,  Coeur D’Alene – Glacier NP, 420 km

Vandaag een prachtige route langs rivieren en door de wouden van de Bitterroot Range. U gaat de grens over naar de staat Montana, langs het Flathead Lake naar Kalispell en uiteindelijk het indrukwekkende Glacier National Park

Tip: u komt door Hungry Horse, een klein plaatsje met veel antiek- en snuisterijwinkels langs de weg.

Dag 6, Glacier National Park

Vandaag bezoekt u het park welke op de Werelderfgoed lijst van de UNESCO staat. Check van te voren of de spectaculaire 50 mijl lange Going to the Sun road geopend is. Deze weg voert dwars door het park langs de meren, watervallen, ruige natuur en uitzichten op de ruige bergpieken.

Dag 7,  Glacier – Calgary (Canada), 357 km

Vanaf St Mary en Babb gaat u makkelijk de grens over naar Alberta in Canada. Let op: hier wordt de afstand weer aangeduid in kilometers!

Tip: een interessante stop kunt u maken in Browning om het Museum of the Plains Indians te bezoeken.

Dag 8, Calgary

Een dag om deze “toegangspoort naar de Rocky Mountains” te bezoeken.

Tip: het Heritage Park Historical Village brengt u terug in de tijd.

Dag 9,  Calgary – Banff, 129 km

De Trans Canada highway brengt u naar de Rocky Mountains.  Onderweg komt u door het Morley Reserve, waar de “Chiniki band of the Nakoda” indianen wonen. Zodra u de “Three Sisters” bergtoppen (genaamd Faith, Charity en Hope) vlak bij Canmore ziet weet u dat u in de Rockies bent.

Tip: wilt u weten hoe bizon proeft? Restaurant The Bison, 211 Bear Street, Banff.

Dag 10, Banff

Vandaag heeft u de tijd om Banff en omgeving te verkennen,  met oa Lake Louise, via de Bow Valley Parkway en Maraine Lake en niet te vergeten, de Johnston Canyon.

Tip: de minstens zo indrukwekkende Peyto Lake en Moraine Lake liggen verderop aan de Hwy 93. Meestal veel minder bezoekers en daardoor rustiger dan Lake Louise.

Dag 11, Banff – Jasper, 291 km

De highway 93, de Icefields Parkway is een van de meest indrukwekkende wegen ter wereld, langs meren, gletsjers, watervallen, canyons en helderblauwe meren als Lake Louise. U komt door Banff NP, Yoho NP en Jasper NP met veel uitzichtpunten en vergezichten.

Probeer een tour te boeken met de Ice Explorer om over de Athabasca-gletsjer te gaan

Tip: voor goed bier en lekker eten gaat u naar de Jasper Brewing Co, Jasper.

Dag 12, Jasper

Bezoek het Jasper National Park met bv een boottocht naar Spirit Island (geweldig uitzicht op de Rockies), een van de vele wandeltochten (aan de voet van Mount Edith Cavell) met altijd de kans op een ontmoeting met een eland, beer, edelhert of coyote.

Tip: in Jasper kunt u met de Jasper Tramway naar de top van Whistlers Mountain voor een geweldig uitzicht (bij mooi weer).

Dag 13, Jasper – Kamloops, 444 km

De route buigt nu af naar het westen, langs de hoogste top in de Canadese Rockies, Mount Robson (3.954 m) en langs de Yellowhead highway naar Kamloops.

Kamloops is door de reis site Trivago uitgeroepen tot een van de plaatsen die men moet bezoeken in Canada.

Tip: u rijd vandaag British Columbia binnen, dus de klok gaat van Mountain Standard Time naar Pacific Standard Time.

Dag 14,  Kamloops – Vancouver, 354 km

Het makkelijkst is vandaag om de Trans Canada Highway te volgen zodat u niet te laat in Vancouver arriveert.

Dag 15, Vancouver

Vrije dag voor bezoek aan deze mooie stad.

Tip: kunt fietsen huren en door Stanley Park en langs de havens fietsen over prima fietspaden. Gastown is de oudste historische wijk met de beroemde stoomklok aan 305 Water Street.

Dag 16, Vancouver – Tofino, 210 km

Vandaag met de ferry naar Vancouver Island voor een bezoek aan Tofino. Met nog geen 2.000 inwoners wordt Tofino toch het hele jaar door bezocht door toeristen. Zij komen voor een bijzondere bezienswaardigheid: walvissen. Vanuit het zuiden zwemmen duizenden grijze walvissen naar de voedselrijke wateren van Alaska. Daarbij komen ze langs de kust van Clayoquot Sound, bij Tofino. Onderweg naar Tofino komt u langs MacMillan Park waar 800 jaar oude woudreuzen staan.

Tip: aan het begin van Hyw. 4 komt u door het stadje Coombs, hier ziet u de Coombs Wooden Shoe Dutch Import Store van Arenea van Burik en Mike Paris, voor als u trek heeft in stroopwafels of hagelslag.…

Dag 17, Tofino

Whale watching tour, te boeken bv bij Jamie’s Whaling Station, 606 Campbell St, Tofino, BC V0R 2Z0

Tip: ooit was de Telegraph Cove een eenzaam telegraafstation in het noorden van Vancouver Island, Canada. Tegenwoordig is het een gezellig vissersplaatsje waar u in de Old Saltery Pub uitstekend vis kunt eten.

Dag 18,  Tofino – Seattle, 487 km

De mooie weg terug naar Nanaimo en dan de BC-1 naar Victoria, hoofdstad van de provincie, met z’n Engelse bussen en mooi aangelegde tuinen. Een mooie stop voor lunch voor u d eferry neemt terug naar Amerika, naar Seattle.

Tip: aan Market Square in Victoria staan veel mooie gebouwen uit de 19eeeuw.

Dag 19, Vertrek Seattle – Amsterdam

Nog een leuke paar uur in Seattle en dan op weg naar het vliegveld (denk om de files in spitsuren) om de huurauto in te leveren en naar de vertrekhal te gaan.