Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Cabrio’s & Muziek

Het idee voor deze reis is ontstaan op een van de vele reizen in Amerika waarbij ik elke keer weer een mooie cabriolet voorbij zag rijden, muziek over de speakers en de bestuurder met de haren in de wind. Wat een gevoel van vrijheid moet dat zijn om in een cabrio van plek naar plek te reizen. Maar wacht even: mooie auto, lekkere muziek…, waarom combineren we deze twee niet? Dus starten we deze reis in Detroit, niet alleen het (voormalige) mekka van de Amerikaanse auto industrie, maar ook belangrijk voor de muziek met Hitsville USA, uiteraard Motown. En daarna zakken we af naar het zuiden, ruim 2700 kilometer auto- en muziekgeschiedenis volgend tot in het altijd bruisende New Orleans.

Nb: De route is ook heel goed te starten in Chicago en hoeft uiteraard niet per se met de cabrio gereden te worden.

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Detroit

Aankomst in de “motor-city” van Amerika in de staat Michigan. U kunt uw auto ophalen bij het vliegveld en naar uw hotel rijden in Dearborn, de thuisbasis van de Ford Motor Company.

Tip: vlak bij uw hotel ligt Ford’s Garage, heerlijk eten in de sfeer van de autofabrikant

Dag 2, Detroit,

Er is in Detroit veel te bezichtigen zoals uiteraard het Motown Museum (wel reserveren!)  https://www.motownmuseum.org met z’n beroemde Studio A en het indrukwekkende Henry Ford Museum of American Innovation in combinatie met de “lopende band” van de Ford Rouge Factory.

Tip: het Heidelberg Project is een korte straat vol grappige, gekke en mooie kunstwerken.

Dag 3, Detroit – Indianapolis – Nashville (indiana), 570 km

Het eerste doel vandaag is het Indianapolis Motor Speedway museum in –inderdaad- Indianapolis. Naast het geweldige museum over de Indy 500 races, met ook de winnende auto van ons eigen Arie Luyendijk, kunt u ook een tour over de race track maken. Na de Speedway rijdt u door naar de bestemming van vanavond, het kunstenaarsdorpje Nashville in Indiana (niet te verwarren met z’n grote broer waar u later in de reis aankomt).

Dag 4, Nashville –  Louisville, 142 km,

Een beduidend rustiger en kortere dag over de B-wegen en het platteland van Ohio, de staatsgrens over naar “Bluegrass State” Kentucky. U volgt de Ohio rivier tot in Louisville waar de rivier op z’n breedst is (1,6 km).

Zorg dat u op tijd aankomt om in ieder geval naar het Muhammad Ali museum te gaan.https://alicenter.org .

Tip: lekker eten en goede sfeer in Merle’s Whiskey Kitchen aan Main Street.

Dag 6, Louisville – Bardstown, 66 km

Na het ontbijt op weg naar de Willett Distillery voor een tour door de bourbon-destilleerderij. De Willett is een familiebedrijf, veel minder groot dan bv Jim Beam en er wordt goed uitgelegd hoe de bourbon in Kentucky gemaakt wordt. Bardstown wordt ook wel “the most beautiful small town in America” genoemd.

Tip: The Old Talbott Tavern uit 1799 is de oudste postkoets halte van Amerika.

Dag 5, Bardstown – Bowling Green – Nashville (Tennessee), 299 km

Vanaf Louisville bent u via de snelweg zo in Nashville, maar het is wellicht leuker om over het platteland van Kentucky te gaan. Er is genoeg te zien, zoals In Bowling Green het Corvette museum.https://www.corvettemuseum.org .

In de avond wacht de live muziek in het centrum van de country and western hoofdstad van de wereld: Nashville.

Dag 6, Nashville,

De live muziek begint al vanaf het middag uur en tussendoor kunt u naar bijvoorbeeld het Johnny Cash Museum, de Country Hall of Fame of de Grand Ole Opry.

Dag 7, Nashville – Tupelo – Memphis, 455 km

Van de ene muziekstad naar de ander via de Natchez Trace Parkway. Deze route werd in vorige eeuwen al gebruikt door de indianen om handel te drijven met het zuiden. In Tupelo kunt u een kijkje nemen bij het huisje waar Elvis Presley geboren is en aan het einde van de dag rijdt u Memphis binnen. In de avond wachten bars, restaurants en muziek op u in de beroemde Beale Street.

Dag 8, Memphis,

In Memphis is veel te zien en doen. Wat denkt u van het STAX museum https://staxmuseum.com , de Sun Studio, het Civil Rights museum, de gospel kerken en uiteraard Graceland.

Tip: ga in de avond lekker barbecue eten bij Marlow’s, niet ver van Graceland.

Dag 9, Memphis – Clarksdale – Indianola – Greenwood, 217 km

Vandaag rijdt u echt over muziek geschiedenis: de Highway 61 ook wel America’s Blues Alley genoemd. U kunt lunchen in Clarksdale in de Ground Zero Blues Club en een bezoek aan het tegenovergelegen Delta Blues Museum. De kruising van de 61 en de 49 zijn de zgn “Crossroads”  waar Robert Johnson zijn ziel verkocht aan de duivel. De weg vervolgt langs uitgestrekte katoenvelden die zo kenmerkend zijn voor dit gebied.  Via de 49 rijdt u naar Indianola waar het BB King museum staat. U slaapt in Greenwood  in voormalige houten arbeiders huisjes.

Tip: vlak voor Tunica aan de highway 61 ligt een leuk blues museum.

Dag 10, Greenwood – Vicksburg – Natchez, 280 km

Verder naar het zuiden richting Natchez komt u langs Vicksburg. Gedurende de burgeroorlog is hier hevig gevochten op uitgestrekte slagvelden.

Voor u naar uw hotel gaat in Natchez kunt u de Monmouth Plantation bezoeken. Dit is een 199 jaar oude plantage waar u een goed idee en gevoel krijgt hoe het in die tijd was om te leven als plantage houder.

Tip: bekijk de korte film over de beslissende slag in de Burgeroorlog in het Vicksburg Military Park.

Dag 11, Natchez – Lafayette, 205 km

Een mooie scenic route over het platteland van Louisiana brengt u naar Lafayette. De naam klinkt niet alleen Frans, het is er ook erg Frans! Het is hier volop Cajun muziek en Cajun eten!

Tip: 7 dagen per week Cajun eten en live muziek luisteren in Randol’s Cajun Restaurant

Dag 12, Lafayette – Houma – New Orleans, 270 km

Vandaag rijdt u door de Mississippi Delta, omringt door vele moerassen. In Avery Island staat de enige echte Tabasco fabriek en in Houma kunt u met een Cajun Swamp tour door de moerassen. In de avond wachten Bourbon Street en muziek cafés op u in New Orleans.

Tip: ga ’s avonds zeker kijken bij Frenchmen Street voor goede muziek.

Dag 13, New Orleans,

In 2018 bestond New Orleans 300 jaar en het leukst is om in deze stad rond te slenteren en de sfeer te proeven. Balkons vol kleurrijke bloemen, hippe koffie shops, boetiekjes, sterren restaurants, live muziek en natuurlijk de Mississippi rivier maken deze gezellige stad meer dan uniek. Een geweldige plek als einde van uw reis.

Dag 14 vertrek

Op het vliegveld kunt u de auto weer inleveren en inchecken voor uw vlucht naar huis.