AutoWeek Classics lezersreis, 11-13 oktober 2018

Ga met Classics mee op deze klassieker tourrit door de Ardennen, Eifel en Moezel, over circuits als Franckchamps, Nurburgring en Hockenheim en leer alles over iconische automobielmerken als Porsche en Mercedes-Benz in Stuttgart.

Dag 1: Maastricht – Francochamps – Nurnburgring – Treis Karden, 280 km.

We vertrekken in de ochtend vanuit Maastricht door de Belgische Ardennen naar Malmedy voor een bezoek aan het circuit Francochamps. Daarna slingert de weg zich door de Eifel naar ons volgende circuit: de Nurnburgring. Wie weet kunnen we met onze auto een stuk over het circuit rijden…

Na de Ardennen en de Eifel eindigen we onze dag in de wijnstreek de Moezel, in de oude wijnstad Treis Garden.

Dag 2: Treis Garden – Hockenheim, 180 km.

Een Classics road trip door Duitsland mag natuurlijk een bezoek aan circuit Hockenheim niet overslaan, dus daar gaan we eerst naar toe vandaag. Daarna kunnen we naar het Speyer Technik Museum waar alles te leren en zien valt over techniek, van vliegtuigen tot auto’s tot motoren.

Dag 3: Hockenheim – Stuttgart – Porsche Museum – Mercedes Museum, 175 km.

Twee belangrijke en indrukwekkende musea staan vandaag op de agenda, allereest het Porsche Museum, gehuisvest in een spectaculair mooi gebouw in Stuttgart. Een gids neemt ons mee op een privé tour door het in wit uitgevoerde museum. Er is ook een speciale tentoonstelling welke precies in onze reis past: “70 Years Porsche Sports Car”, zojuist geopend in juni.

In een minstens zo mooi gebouw bezoeken we in de middag het Mercedes-Benz museum. Meer dan 160 auto’s en 1500 tentoonstellingsstukken, verdeeld over negen verdiepingen, vertellen de geschiedenis van dit iconische Duitse automerk.

Dag 4: Stuttgart – Nederland.

Na drie enerverende dagen vol mooie routes, beroemde circuits en indrukwekkende musea kan een ieder op zijn eigen gemak terug rijden naar Nederland (of de tour verlengen naar het BMW Museum in München).

Datum groepsreis: 11 – 13 oktober 2018

We vertrekken donderdag 11 oktober vanuit Maastricht. Mocht u de avond ervoor willen overnachten in deze mooie stad dan kunnen wij een hotel voor u reserveren. Komt de datum van de groepsreis u niet uit of gaat u liever alleen op pad dan kan deze reis ook individueel gereden worden. Neem daarvoor met ons contact op omtrent de mogelijkheden.

Auto:

Het leukste is natuurlijk om deze road trip met een klassieker af te leggen, maar u bent ook welkom met een modernere auto. Bent u niet in het bezit van een oldtimer, dan kunt u er een huren uit de riante collectie van Visscher Autogroep in Culemborg. Zie voor informatie hierover rechts op deze pagina.

Aanmelden? Meer info?

Voor meer informatie of aanmelden kunt u onderaan deze pagina het aanmeldingsformulier dowloaden en invullen. U kunt ook een mail sturen naar info@travel2america.nl of bellen met 0346 769003.

Travel 2 America werkt al jaren samen met Le Beau Travel (http://www.lebeautravel.com) om gezamenlijk de inkoop te verzorgen van hotels, huurauto’s en vluchten. Bij boeking zal facturatie via Le Beau gaan, aangesloten bij het SGR welke garant staat voor uw vooruitbetaalde reisgelden.

Info

Vertrek: 11-18 oktober 2018

Prijs: € 589,– per persoon

Inbegrepen: 3 hotel overnachtingen (op basis van twee persoonskamer) – entreegelden Francochamps, Nurburgring, Hockenheim*, Porsche en Mercedes musea, Speyer Technik Museum – Nederlandse begeleiding**.

Extra mogelijkheden:

  • toeslag een persoonskamer
  • verlenging 1 dag BMW museum bezoek München
  • overnachting 10 oktober Maastricht

* exclusief extra activiteiten ter plekke of toeslagen bij speciale evenementen,

** vanaf 10 deelnemers

Visscher Autogroep Culemborg:

De huurprijzen van klassiekers liggen tussen de € 150,– en € 400,– per dag. Deelnemers aan de AutoWeek Classics reis betalen geen Kilometertoeslag! Kijk voor informatie hierover op Visscher.nl/old timers.

klik hier voor het aanmeldingsformulier