Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Autoreis Oregon – Yellowstone – Idaho

De staat Oregon heeft alles voor een unieke vakantie. Van woestijnlandschap tot oerbossen, van cowboy towns tot moderne steden. Bovendien eindigden zowel de Oregon Trail als de Lewis & Clark Expedition hier. Je kunt alleen in Oregon al weken door brengen. Maar wie op zoek is naar een ultieme road trip kan bijvoorbeeld ook beginnen in Salt Lake City om vanwaaruit naar Teton en Yellowstone National Park te rijden. Unieke flora en fauna die je nergens anders vindt. En vandaar door de ongerepte en vooral onbekende wildernis van Idaho de staatsgrens over naar Oregon. Wat je dan allemaal als hoogtepunten ziet is ongekend:

Salt Lake City – Teton National Park – Yellowstone – Salmon – Beartooth Wilderness – Ketchum – Sawtooth Mountains – Boise – Baker City – Painted Hills – The Dalles – Mt Hood – Dechutes rivier – Crater Lake – de kust van Orgon en uiteindelijk Portland. Door de staten Utah – Wyoming – Montana – Idaho en Oregon.

Graag vertellen wij u alles over deze autorondreis van Salt Lake City naar Portland. Onderstaand is een voorbeeld van een inspirerende route, maar er zijn diverse mogelijkheden om dit unieke stuk Amerika te beleven. Vraag ons naar de mogelijkheden om de reis voor u op maat te maken.

Autoreis Oregon

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Salt Lake City, Utah

Aankomst op het vliegveld van Salt Lake City waar u de huurauto op kunt halen en naar uw hotel in de stad rijdt. Bij Temple Square kunt u van een welverdiend drankje genieten vol verwachting van een mooie aanstaande reis.

Dag 2, Salt Lake City

Salt Lake City ligt prachtig in een vallei omgeven door bergen en is natuurlijk bekend als hoofdstad van de Mormonen.  Desalniettemin is er prima alcohol te drinken bij bv Squatters, is er vaak live muziek in het gezellige Gracie’s en wil je een keer met een (semi-automatisch) wapen schieten, dan kun je terecht bij de shooting range genaamd TNT Guns & Range

Dag 3, Salt Lake City – Jackson – Teton National Park,  km, Wyoming

Op weg naar het noorden rijdt u de staat Wyoming binnen en slaapt in Jackson Hole, gelegen op 1.846 meter hoogte met geweldig uitzicht op de bergketen Teton.

Tip: ga wat drinken in de Million Dollar Cowboy Bar, gezeten op zadels als barkruk.

Dag 4, Jackson – Yellowstone National Park, km

U maakt een mooie rit door het Teton National Park en rijdt via de US-89 naar een van de mooiste parken ter wereld: Yellowstone. Een park niet alleen beroemd vanwege de grote kuddes bizons en geisers, prachtige bossen en vele beren, het is ook het eerste gebied in de Verenigde Staten dat in 1872 tot nationaal park werd verklaard. U slaapt in West Yellowstone

Dag 5, Yellowstone National Park

Nog een dag om onder andere de Old faithful geiser te bezoeken, Mammoth Hot Springs en te genieten van de overweldigende natuur.

Dag 6, Yellowstone – Salmon,  350 km, Idaho

U kunt vanaf Yellowstone vrij direct via Boise naar Oregon rijden, maar dat zou jammer zijn. De staat Idaho heeft namelijk veel te bieden, van Coeur d ‘Alene in het noorden, tot Craters of the Moon in het zuiden met daartussen in ongerepte wildernis. Zonder toeristen…

Dag 7, Salmon – Ketchum, 282 km

Van Salmon, met de Bitterroot Wilderness in de achteruitkijkspiegel rijdt u langs de Salmon rivier naar Ketchum, dwars door de Sawtooth Wilderness.  Ongerepte natuur, wilde rivieren, hot springs langs de weg (Sunbeam), spookstadjes (Bayhorse) en het knusse Ketchum (waar trouwens de schrijver Ernest Hemmingway een einde aan zijn leven maakte). Een echte aanrader voor wie eens authentiek Amerika wil ervaren.

Dag 8, Ketchum – Baker City, 444 km, Oregon

Via Boise, de hoofdstad van de staat, met z’n gezellige historische centrum gaat u de grens over naar Oregon om in Baker City te slapen.

Tip: neem een kijkje in het Geiser Grand Hotel uit 1889

Dag 9, Baker City – Pendleton, 150 km

Een korte rijdag naar Pendleton in het noordoosten van de staat Oregon en hier wordt jaarlijks één van de grootste rodeo’s van Amerika gehouden. In 2020 is het van 16-19 september absoluut een Wild West feest, zie het filmpje op de website van de Pendleton Round Up.

Dag 10. Pendleton

Buiten de rodeo om is de plaats ook erg leuk met veel winkels, kunstgalerijen en gezellige restaurants. Het ruige verleden van deze cowboy stad komt tot leven tijdens de Underground Tours, een bezoek aan de ondergrondse gokpaleizen, illegale stokerijen en bordelen. Ook is Pendleton beroemd vanwege de productie van wollen dekens en kleding. Je kunt bij de Woolen Mills rondleidingen volgen.

Dag 11, Pendleton – Bend, 472 km

De meest directe route is 384 km, maar de binnendoor route is werkelijk spectaculair, via de beroemde Painted Hills. Een lange maar erg mooie dag.

Dag 12, Bend

Mooi gelegen aan de Deschutes rivier.

Dag 13, Bend – Crater Lake, 160 km

Crater Lake is het meest blauw meer van Noord-Amerika en de 53 kilometer langs Rim Drive voert je langs de krater rand.

Dag 14, Crater Lake – Newport, 368 km

Het is tijd om naar de beroemde ruige kust van Oregon te gaan.

Dag 15, Newport

Misschien wel het mooiste aquarium van het land is het Oregon Coast Aquarium, vooral bekend vanwege de orka uit de film Free Willy die hier zwom. Ook zijn er heerlijke stranden en de enige houten vuurtoren van Oregon, de Yaquina Bay Lighthouse uit 1871

Dag 16, Newport – The Dalles, 380 km

Je volgt eerst nog een gedeelte van de mooie kust met kliffen en baaien, via Lincoln City voor weer landinwaarts te rijden langs de Columbia rivier naar The Dalles. Deze plek is het eindpunt van de beroemde Oregon Trail.

Dag 17, The Dalles

In het dorp zijn veel muurschilderingen te bewonderen met diverse historische onderwerpen, van expedities tot native Americans.

Dag 18, The Dalles – Portland, 194 km

De mooiste route is via het Mt. Hood National Forrest met uitzichten op Mt. Hood. In de avond wacht het Pearl District in Portland op u!

Dag 19, Portland

De hoofdstad Portland heeft misschien wel één van de gezelligste centra van het land. Veel winkels, boetiekjes, brouwerijen, restaurants, boerenmarkten  en musea. Een geweldige sfeer allemaal onder het motto “Keep Portland weird”. Midden in het centrum kun je sinds 1892 goed vis eten bij Jake’s Famous Crawfish, wel reserveren! Op zaterdag is er de Saturday Market, de grootste continu werkende openluchtmarkt van Amerika. Wil je lekkere doughnuts proberen dan ben je bij Voodoo Doughnuts aan het juiste adres (waarschijnlijk sta je wel 30 minuten in de rij).

Dag 20, vertrek

Na het ontbijt op weg naar het vliegveld voor het inleveren van uw huurauto en met een figuurlijke rugzak vol prachtige herinneringen op weg naar huis te gaan.

Dag 21, aankomst NL