Portland, Oregon

Misschien niet de eerste bestemming waar u aan denkt bij de Verenigde Staten van Amerika. Alhoewel deze bestemming begin dit jaar meer bekendheid heeft verkregen door het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’. Voor wie dat gemist heeft, vertellen we u graag meer:

Alles in deze groenste stad van Amerika is verantwoord, milieubewust en ‘eco’. Een grote benzineslurpende auto? Liever een designbike. Met natuurlijk een kistje voor de groenten die de inwoners van deze fijne stad op de Portland’s Farmers Market kopen. Restaurants verbouwen vaak hun kruiden, fruit en groenten in hun eigen groentetuin. Vlees komt van lokale boeren en koffie van Stumptown Coffee Roasters. Shoppen doe je hier overal taxfree en er zijn meerdere leuke wijken te ontdekken: de Willamette-rivier verdeelt Portland in een east- en westside. Wil je jonge designers ontdekken, dan is de Eastside de perfecte plek. Aan de andere kant van de rivier moet je in de omgeving van het Ace Hotel zijn. Ace is een van de coolste hotels van Amerika, het gehele interieur is van gerecycled materiaal. Noordelijk van het Ace Hotel ligt het Pearl District. Hier vind je de vele leuke barretjes en restaurants of probeer een gerecht uit bij een van de vele foodcarts. Breng daarnaast een bezoekje aan een urban winery, de Pinot Noir is overheerlijk. Houd je meer van bier? Er zijn inmiddels meer dan 75 micro-bierbrouwerijen waar je geniet van lokale biertjes. Deze stad heeft een Europees karakter, de stad is makkelijk beloopbaar. Inwoners zijn zich bewust van een gezonde levensstijl en zeer sportief (zoveel fietsers zie je in geen enkele andere Amerikaanse stad!). Dat laatste kan ook niet anders met alle outdoor-mogelijkheden binnen handbereik. Portland is de ‘gateway to nature’: een indrukwekkende kustlijn óf besneeuwde bergen op iets meer dan een uur rijden.

Kijk hier voor meer informatie over onze rondreizen in Oregon

Bezienswaardigheden

Powell’s city of books

Ooit begon Powell’s als een klein winkeltje in 1971. Tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot een kenmerkende attractie in Portland en een van de meest geweldige boekenwinkels in de wereld. Het pand strekt zich uit over een compleet stratenblok. De winkel omvat nu meer dan 1,5 miljoen boeken in 3.500 verschillende afdelingen. Haal een lekker bakje koffie in de koffieshop van de winkel, pak een plattegrond voor de negen kleurgecodeerde kamers en je bent de hele dag zoet in de grootste winkel met nieuwe en gebruikte boeken die op aarde te vinden is.

 Portland Saturday market


Geniet van deze karakteristieke belevenis, want de Portland Saturday Market is de grootste, wekelijkse openluchtmarkt met kunst en ambachtelijke artikelen in Oregon. Je kunt er heerlijk wandelen langs de rijen met kramen. Er gebeurt van alles: er worden zelfgemaakte creaties verkocht en er wordt live muziek gespeeld. Ook kun je genieten van een heerlijke snack. De markt bevindt zich in Waterfont Park, bij het Skidmore Fountain MAX station. Bij een aankoop van $25 ontvang je een gratis kaartje voor TriMet (openbaar vervoer) of voor twee uur parkeren in elke Smart Park parkeergarage.

 

Stumptown coffee

In 1999 werd Stumptown Coffee meteen de nummer één voor cafeïneliefhebbers in Portland. Het begon allemaal als een enkele branderij op Southeast Division Street, maar breidde zich snel uit naar de rest van Portland. Recentelijk zijn er ook vestigingen in New York City en Seattle. Voor Stumptown is directe handel van groot belang en ze brengen de verschillende smaakprofielen van de koffiesoorten steeds weer onder de aandacht. Het duurt misschien wat langer om een koffie verkeerd te krijgen bij Stumptown dan bij Starbucks, maar de prachtige ‘latte art’ (kunst met melkschuim) en zeer zeker de bijzonder kenmerkende Portland ‘vibe’, maken dat zeker goed.

 

Oregon Zoo

In de Oregon Zoo kun je de hele wereld rondreizen in een enkele middag. In de dierentuin kun je meer dan 2.000 dieren bekijken die overal vandaan komen. Denk dan aan dieren van de agoeti (een knaagdier uit het regenwoud) tot aan een zebra. Deze dierentuin gericht op natuurbescherming is bekend om zijn kweekprogramma voor Aziatische olifanten.

 

Pittock Mansion

Hoog op de westelijke heuvels van Portland, torent Pittock Mansion meer dan 310 meter uit boven de skyline van de stad. Als symbool van de dramatische transformatie van Portland van een klein houthakkersdorp naar een bedrijvige stad, heeft dit meer dan 100 jaar oude gebouw een opmerkelijke architectuur. Met zijn schilderijachtige uitzichten op de rivieren, bossen, bruggen en bergtoppen – evenals de 23 kamers gevuld met schatten – is er geen andere plek in de stad die een meer adembenemende blik biedt of meer inzicht levert op het verleden van Portland.

 

Japanese Garden

In de schilderachtige heuvels boven Washington Park, is de Japanse tuin een rustpunt van kalme schoonheid. Dit park wordt als een van de meest authentieke Japanse tuinen buiten Japan aangemerkt. Gelegen op 2,2 hectare omvatten de tuinen vijf uiteenlopende stijlen. Ook zijn er in de tuinen een authentiek Japans theehuis, rondslingerende riviertjes, beschutte wandelpaden en een onovertroffen uitzicht op Mount Hood.

Vraag hier meer info over reizen in Oregon

© Copyright - Travel 2 America Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding.