Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Drive Along groepsreis zuidwest Amerika.

Voor veel reizigers die nog nooit in Amerika zijn geweest, is een reis door het zuidwesten vaak de eerste keus. En met rede! Veel van Amerika’s iconen zijn hier te vinden en deze doen we ook op onze reis aan (+ extra’s), zoals o.a.

Los Angeles – Hollywood sign – Venice Beach – Joshua Tree NP – Route 66 – Grand Canyon – Monument Valley – Antelope Canyon – Lake Powell – Bryce Canyon – Zion NP – Las Vegas – Great Basin NP – The Loniest Highway – Lake Tahoe – Yosemite NP – San Francisco – Monterey – Whale Watching – Highway 1 – Santa Barbara.

Een waarschuwing vooraf: na deze reis wilt u zeker meer zien van Noord Amerika!

Autoreis Zuidwest Amerika

De reis van dag tot dag:

30 juni, Los Angeles, Californië

Bij aankomst op het vliegveld halen we onze huurauto’s en rijden naar de City of Angels.

Accommodatie voor twee nachten: Holiday Inn Hotel & Suites Annaheim

1 juli, Los Angeles

Er is vandaag genoeg te zien en doen, van het Hollywoord sign tot Beverly Hills, en van Venice Beach tot misschien wel het nieuwste themapark van Disney: Star Wars, Galaxy’s Edge.

2 juli, Laughlin, Nevada

En dan gaan we op pad! Via het Joshua Tree National Park met z’n grillig gevormde bomen rijden we een gedeelte over de historische Route 66 naar Laughlin in nevada, mooi gelegen aan de Colorado rivier. Uiteraard slapen we in Harrah’s, want Laughlin is na Las Vegas en Reno de grootste gokstad van Amerika.

Accommodatie: Harrah’s Laughlin Hotel & Casino

3 juli, Grand Canyon, Arizona

Van Kingman naar Seligman ligt één van de best bewaard gebleven stukken van de Moeder der Wegen, de Route 66. Hier heerst nog de sfeer van de jaren ’50, helemaal in het gezellige plaatste Williams. En daarna rijden we naar het noorden naar de grootste en bekendste kloof ter wereld: de Grand Canyon.  Voor veel reizigers is het een wens dit natuurwonder eens in hun leven te aanschouwen. We komen in de middag aan, mooi op tijd voor de zonsondergang,

Accommodatie: Best Western Premier Squire Inn

4 juli, Monument Valley

We rijden de Desert View Drive, 40 km langs de Grand Canyon om ons aan de vergezichten te vergapen. En daarna rijden we helemaal naar het oosten van de staat Arizona, dwars door het gebied van de Navajo indianen naar Monument Valley, een uitgestrekt woestijngebied met hoge rode zandsteenformaties die zo uit het decor van een cowboyfilm lijken te zijn weg gehaald.

Accommodatie: Kayenta Monument Valley Inn

Stel hier uw vraag over de rondreis door Arizona en New Mexico.

Aanvraag voor informatie over de rondreis door Arizona en New Mexico

0 + 2 = ?

5 juli, Page

We blijven in het gebied van de Navajo indianen als we naar Page rijden, gelegen bij de plek waar de Colorado rivier een gekke bocht maakt en daarom ook wel de Horseshoe Bend wordt genoemd. Ook bevindt zich er het Lake Powell stuwmeer.

Accommodatie voor twee nachten: Courtyard by Marriott Lake Powell

6 juli Page

Een extra dag in dit indrukwekkende gebied, al was het alleen al om met een tour de Antelope Canyon te bezoeken.  De invallende zonnestralen zorgen voor prachtige kleuren in de nauwe kloven.

Inclusief: Antelope Canyon Tour

7 juli, Bryce Canyon, Utah

De route gaat langs het Colorado plateau naar het dorpje Kanab waar we kunnen lunchen en…schieten. Ja, er is hier een heuse gun range waar we met (semiautomatische) geweren kunnen schieten. Als we nu niet een echt “Wild West-gevoel” krijgen! Daarna wachten de smalle rotspilaren van Bryce Canyon op ons. Via de Rim Road volgen we 29 km de weg naar het uiterste punt, Rainbow Point van waar we een geweldig uitzicht hebben. ’s Avonds kunnen we herinneringen van de dag ophalen in het western restaurant van Ruby’s Inn.

Accommodatie: Best Western Plus Ruby’s Inn

Optioneel: Shooting in Kenab

8 juli, Zion National Park

Minstens net zo beroemd als de Grand Canyon en Bryce Canyon is het Zion National Park. Het mooie van dit park is dat we er niet langs rijden maar via de Zion Canyon Scenic Drive dwars doorheen, terwijl de rode rotsen hoog boven ons op doemen. Er zijn ook veel (zowel korte en lange) wandelroutes te lopen. We slapen in het gezellige Springdale, direct aan het park.

Accommodatie: Bumbleberry Inn

9 juli, Las Vegas, Nevada

In de ochtend rijden we door de indrukwekkende Valley of Fire voor we begin van de middag in Las Vegas aankomen. Een groter contrast is bijna niet denkbaar. We slapen bij de beroemde Strip zodat we in de avond zo vanuit ons hotel het spektakel van neonlichten oplopen.

Accommodatie: The Mirage Hotel

10 juli, Great Basin National Park

Weinig mensen kennen het Graet Basin Natl’ Park in de staat Nevada en dat is jammer. Het ligt in een woestijngebied met unieke flora & fauna, een bijna 4000 meter hoge top en een uitgebreid grottenstelsel. Het is het gebied van de vroegere goudzoekers en mijnwerkers, vandaar dat we in het Prospector Hotel slapen in het historische centrum van Ely.

Accommodatie voor twee nachten: Prospector Hotel

Inclusief: Jailhouse Dinner!

11 juli, Great Basin

We hebben de hele dag de tijd voor bezoek aan het park en de Lehman grotten en in Ely is een leuk spoorwegmuseum te bezoeken waar we een ritje met de Nevada Northern Train Ride maken.

Optioneel: Nevada Northern Railway Museum

12 juli, Lake Tahoe

Er zijn weinig wegen in Noord-Amerika met een meer klinkende naam als de “Loniest Road in America”, de highway 50 waar we vandaag overheen rijden. En dan rijden we in het spoor van velen die ons voor gingen, van de beroemde Pony Expres tot mijnbouwers, goed terug te zien in oude mining towns als Eureka en Austin. Aan het einde van de dag komen we bij het tweede diepste meer van Amerika, Lake Tahoe, in de Sierra Nevada bergen

Accommodatie: Hard Rock Hotel

13 juli, Yosemite National Park, Californie

We blijven in de Sierra Nevada en gaan naar het adembenemende Yosemite Park met z’n bergen, meren, watervallen, gletsjers, enorme Sequoia bomen en rotsen als Half Dome en El Capitain.

Accommodatie voor twee nachten: Yosemite Southgate Hotel & Suites

14 juli, Yosemite 

Uiteraard een extra dag voor bezoek aan de beroemde Yosemite Valley en de Yosemite Falls. Of om gewoon een rustig plekje te zoeken en stil te genieten.

15 juli, San Francisco

Het is een kleine drie uur rijden naar de stad van de Golden Gate, China town, Alcatraz, Fisherman’s Warf oftewel: San Francisco.

Accommodatie voor twee nachten: The Westin St. Francis union Square

16 juli, San Francisco

Een dag om op eigen houtje de stad te verkennen.

Optioneel: boottocht / bezoek Alcatraz

17 juli, Monterey

Twee uur ten zuiden van San Francisco ligt op een schiereiland de plaats Monterey. Nadat we begin van de middag hopelijk walvissen gezien hebben tijdens de walvis toer kunnen we de omgeving verkennen (17- mile drive) met uitzicht over de Grote Oceaan.

Accommodatie: Comfort Inn Monterey Bay

Inclusief: Whale Watch Tour

18 juli, Santa Barbara

De Highway 1, ook wel de California State route 1 wordt door veel reizigers gezien als een van de mooiste wegen in noord Amerika. De weg slingert prachtig langs de kust met onderweg vele bezienswaardigheden als bv de zeeolifanten bij Piedras Blancas, Hearst Castle, Half Moon Bay, Santa Cruz en de stad Santa Barbara, waar we zullen slapen.

Accommodatie: Inn by the harbor

19 juli, Los Angeles

We kunnen in de ochtend nog genieten van de mediterrane sfeer in Santa Barbara voor we naar het eindpunt van onze reis gaan.

Accommodatie: Crowne Plaza Los Angeles

20 juli, Vertrek