Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Drive Along Great American West

Ga naar het Amerikaanse Wilde Westen. Naar een plek uit duizenden, waar tijdloze schoonheid heerst. Waar de meesterwerken van de natuur worden vereerd. Waar de wondere wereld van wildlife wordt gevierd. Waar nationale helden worden herdacht en waar het Amerikaanse Westen tot leven komt.

In dit deel van Amerika vinden we veel terug van het culturele erfgoed van de indianen,  de fascinerende geschiedenis van de pioniers op ontdekkingstocht en de echte wild west avonturen van cowboys.

We zien in deze regio majestueuze nationale parken als Yellowstone National Park, Teton, de Black Hills, the Badlands en Glacier National Park afgewisseld afgewisseld met prachtige historische plekken en eindeloze mogelijkheden om op een actieve manier de omgeving en natuur van deze omgeving te ontdekken.

Autoreis Great American West

De reis van dag tot dag:

13 september, Denver

Aankomst in de “Mile High City”, waar we de huurauto ophalen en naar ons hotel gaan. In de avond is het gezellig aan het historische Larimer Square, de plek waar Denver is ontstaan.

Accommodatie: Hyatt House Denver Downtown

14 september, Casper, Wyoming

Daarna rijden we de staat Wyoming binnen en bezoeken Fort Laramie, ooit begonnen in 1834 als handelspost en later één van de bekendste militaire forten van het “wilde westen”. We slapen in Casper aan de voet van de Casper Mountain.

Accommodatie: Hampton Inn & Suites

15 september, Jackson, Wyoming

De route van vandaag voert ons door de Wind River Indian Reservation naar Teton National Park. Vanuit de plaats Jackson Hole hebben we prachtig uitzicht over de Teton Range, helemaal als we met de Aerial Tram naar boven gaan. In de avond kunnen we in de Million Dollar Cowboy Bar, gezeten op zadels welke als barkrukken dienen, genieten van het lokale eten.

Accommodatie: Cowboy Village Resort

Inclusief: Aerial Tram, Jackson Hole

16 september, Yellowstone National Park

En dan is het tijd voor het eerste officiële nationale park ter wereld, het in 1872 gestichte Yellowstone met ruim 9000 vierkante kilometer aan unieke flora & fauna. De geiser Old Faithful is natuurlijk bekend, maar wat te denken van de Grand Canyon van Yellowstone? En de vele warmwaterbronnen, meren, wouden, 5000 bizons, beren, wolven, edelherten en de 240 kilometer lange Loop Road die ons makkelijk door het hele gebied voert. Yellowstone is echt een ervaring op zich.

Accommodatie voor twee nachten: The Hibernation Station

17 september, Yellowstone National Park

Uiteraard hebben we nog een dag nodig in deze unieke en inspirerende omgeving.

Stel hier uw vraag over de Drive Along Great American West

Aanvraag voor informatie van Drive Along The Great American West

3 + 5 = ?

18 september, Helena, Montana

Inmiddels rijden we vandaag in Montana, door het Galatin Forest, een gebied van uitgestrekte wouden met tussendoor enkel wat kleine dorpjes voor koffie en warme oatmeal cookies. Helena is de hoofdstad van de staat Montana en ligt mooi op ons pad richting het noorden. Vlak bij Helena stroomt de Missouri rivier waar in 1805 de beroemde Lewis & Clark expeditie ineens tegen hoge rotswanden stuitten waardoor hun weg, op zoek naar het westen van het nieuwe Amerika, geblokkeerd leek. Tot er plots een opening zichtbaar was die sinds die tijd bekend staat als de “Gates of the Mountains”. We hebben hier een mooie boottocht gepland staan in de middag om deze “poorten” met eigen ogen te zien.

Accommodatie: Best Western Premier

Inclusief: gates to the Mountains boottocht

19 september, West Glacier, Montana

Er is bijna geen weg in noord Amerika met een mooier klinkende naam als de “Going the Sun Road” in het even mooie Glacier National Park, helemaal in het noorden tegen de grens met Canada aan. Sterker nog, het is het enig grensoverschrijdende park (Amerika-Canada) van het land. Het park staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Accommodatie voor twee nachten: Glacier Outdoor Center Cabin

20 september, West Glacier

In de omgeving is veel mooie te bekijken zoals het Flathead Lake, Kalispell en Whitefish.

21 september, East Glacier, Montana

De Going to the Sun Road gaat 50 mijl dwars door het park. We gaan er bij de westingang in tot naar de Saint Mary Entrance aan de wetskant. Daar slapen we ook zodat we alle tijd hebben voor het park met z’n gletsjers, meren (Lake McDonald) bossen, vergezichten en watervallen, en wie erg veel geluk heeft zou zelfs een grizzly beer kunnen zien.

Accommodatie: St. Mary Lodge and Resort

22 september, Billings, Montana

De plaats Browning ligt in de Blackfeet Indian Reservation en hier bezoeken we het Museum of the Plains Indians met kunstwerken van de diverse indianenstammen (o.a. Cheyenne, Siuoux, Cree en Flathead). We slapen in de grootste stad van Montana (en dat voelt niet zo), Billings.

Accommodatie voor twee nachten: Double Tree by Hilton

23 september, Billings

De Pryor Mountains Wild Horse Range is in 1968 als eerste gebied in Amerika gecreëerd als leefgebied voor de wilde paarden die er rondzwerven. In de Pryor Mountaisn leven nog zo’n 140 wilde paarden die afstammelingen zijn van de Spaanse paarden in 1700. En wij gaan ernaar op zoek! Met een UTV – Utility Terrain Vehicle – zijn we de hele dag op pad met een persoonlijke gids die de omgeving kent.

Inclusief: UTV Tour Prior Mountains

24 september, Rapid City, South Dakota

Een dag waarin veel te zien en doen valt. Allereerst de stad Sheridan met een historisch centrum en cowboy winkels, die we even later ook zullen vinden in Buffalo, gelegen aan de rand van het Bighorn gebergte. Een omweg maken we voor de Devil’s Tower, een hoge rotsformatie in het vlakke landschap en voor de indianen een heilige plek. Rapid City is een knusse stad en een mooie uitvalsbasis voor onze dagen in zuid Dakota.

Accommodatie voor drie nachten: GrandStay Residential Suites

25 september Rapid City

Vandaag is het de dag voor de Annual Buffalo Round up en wij zijn er bij. Zo’n 1500 buffels worden in het Custer Park bij elkaar gedreven op paarden en quats om geteld, ingeënt en soms verkocht te worden. Een enorme belevenis om deze kudde voorbij te zien razen terwijl we in het grasveld zitten. En als we dan nog geen “western-gevoel” hebben dan komt dat zeker als we Deadwood binnen rijden. Hier ging het vroeger in het Wilde Westen ruig aan toe, getuige het kerkhof waar o.a. sheriff “Wild Bill” Hickock en Calamity Jane begraven liggen.

26 september Rapid City

We zijn nog zeker niet klaar hier, in de ochtend rijden we door het beroemde Badlands Park om in de middag de presidenten bij Mt. Rushmore te aanschouwen in de Black Hills. De omgeving is spectaculair met uitgestrekte bossen, slingerende wegen, watervallen en grottenstelsels.

27 september, Estes, Colorado

We laten de hevels achter ons in ruil voor de echte bergen: de Rocky Mountains. Estes ligt op 23oo meter hoogte en precies bij de ingang van het Rocky Mountains National Park.

Accommodatie voor twee nachten: Murphy’s Resort

28 september, Estes

De Trail Ridge Road loopt dwars door het park met als hoogste punt 3.700 meter. Het is de hoogst gelegen doorgaande weg van de Verenigde Staten, met prachtige vergezichten. In de omgeving van Bear Lake kunnen wandelliefhebbers ook hun hart ophalen.

29 september, Colorado Springs, Colorado

De Peak to Peak highway loopt dwars door de Rocky Mountains van Estes naar het zuiden en onderweg komen we zowaar door het plaatsje Nederland. En voor één van meest indrukwekkende uitzichten van het land kunnen we in de middag de op één na hoogste weg van Amerika rijden, de Pikes Peak, helemaal tot aan de top, op 4.302 meter.

Accommodatie voor twee nachten: Colorado Springs Marriott

30 september, Colorado Springs

De Garden of the Gods ligt aan de voet van Pikes Peak met een hoeveelheid aan rotsformaties en zandstenen pilaren. En daarna bezoeken we twee unieke dorpen,  Manitou Springs en Cripple Creek.

We sluiten de laatste avond af met diner in een unieke Westerse Diner bij Colorado Springs.

Inclusief: Colorado Springs Dinner

1 oktober, Vertrek