Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Drive Along Muziekreis 

 

Het diepe Zuiden van de Verenigde Staten is de bakermat van de blues, soul, country en rock ‘n’ roll. Getuige de honderden miljoenen fans die diep in hun hart nog steeds in die roemruchte jaren 40, 50 en 60 zijn blijven hangen, is een muzikale zwerftocht langs de wegen van de Deep South erg bijzonder.

Wie muziek een warm hart toedraagt, hoeft daarom niet lang te twijfelen over de volgende reisbestemming.

In de reissom zijn zo veel mogelijk van de unieke excursies inclusief, van de Graceland VIP Entourage tot avondeten in de Ground Zero Blues Club, van een City Pass in Atlanta tot een moerastocht in Louisiana.

Hoogtepunten onderweg zijn:

Atlanta – Smokey Mountains – Nashville – Natchez – Country Music Hall of Fame – Trace Parkway – geboortehuis Elvis Presley Tupelo – Memphis – Graceland – Gospel – STAX Museum – Blues Highway – Crossroads Clarksdale – Blues Museum Tunica – Clarksdale – Ground Zero Blues Club –  Vicksburg Military Park – Monmouth Plantation Natchez – Mississippi rivier – Lafayette Cajun diner en live muziek – Tabasco fabrieken – moerastocht – New Orleans – Jazz dinner op Natchez Steamboat

20 september, Atlanta

Aankomst in Atlanta waar we onze huurauto zullen ophalen en naar het hotel gaan. We komen begin van de avond aan waardoor we na het eten vrij snel kunnen gaan slapen om in het ritme van Amerika te komen.

Accommodatie voor twee nachten: Drury Inn & Suites Atlanta Marrieta

21 september, Atlanta

Een dag voor bezoek aan het Sea Aquarium, ’s werelds grootste aquarium waar zelfs walvishaaien zwemmen, naar de World of Coca-Cola, de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van deze beroemde frisdrank of naar de CNN studio’s  met de City Pass.

Inclusief: City Pass Atlanta

22 september, Atlanta – Smoky Mountains

Op weg naar het meest bezochte park van Amerika, de Smoky Mountains, niet voor niets een Werelderfgoed park.

Accommodatie voor twee nachten: SureStay Plus hotel, Gatlinburg

23 september, Smokey Mountains

We hebben de hele dag de tijd om te wandelen, te fietsen of rond te rijden en te genieten. Neem alleen al de Tail of the Dragon, een route met 318 bochten met schitterende panorama’s.

Of u kunt uiteraard het Dollywood Theme Park te bezoeken en in Pigeon Forks zit ook het Titanic Museum met originele stukken uit en van het beroemde schip.

 24 september, Smoky Mountains – Nashville

En dan wacht de wereldberoemde hoofdstad van de Country ’n Western muziek op ons: Nashville. Overal in de stad klinkt muziek, van de Country Music Hall of Fame tot het historische Ryman Auditorium en vooral in de avond aan Broadway waar elke bar livemuziek heeft.

Accommodatie voor twee nachten: The Inn at Opryland

25 september, Nashville

We hebben minstens nog een dag nodig in deze gezellige stad voor bezoek aan het Johnny Cash Museum, de Grand Ole Opry en om gewoon te slenteren en te genieten van de sfeer.

Inclusief: Country Music Hall of Fame

 

Stel hier uw vraag over de Drive Along Muziekreis.

Aanvraag voor informatie Drive Along Muziekreis

2 + 4 = ?

26 september, Nashville – Memphis

Van de ene muziekstad naar de ander, niet via de snelweg maar via de mooie Natchez Trace Parkway. Deze route werd in vorige eeuwen al gebruikt door de indianen om handel te drijven met het zuiden. In Tupelo gaan we een kijkje nemen bij het huisje waar Elvis Presley geboren is, dat maakt het contrast met Graceland straks groter! Aan het einde van de dag rijden we Memphis binnen. In de avond wachten bars, restaurants en muziek op ons in de beroemde Beale Street.

Accommodatie voor twee nachten: The Guesthouse at Graceland

27 september, Memphis

We beginnen de zondag met een bezoek aan een gospel kerk, de Full Gospel Tabernacle Church met de beroemde soul zanger Al Green (als hij er is). Daarna gaan we uiteraard naar Graceland voor een uitgebreid bezoek en sluiten de dag af met het STAX Museum. Een dag vol muziek(geschiedenis)

Inclusief: VIP Entourage Graceland, STAX Museum

28 september, Memphis – Clarksdale

We door de Mississippi Delta over een van de beroemdste wegen in de muziekgeschiedenis: de Highway 61 ook wel America’s Blues Alley genoemd. Over deze doorgaande weg van New Orleans naar Chicago stroomde vorige eeuw de bluesmuziek langzaam naar het noorden.

In Tunica komen we alles te weten over het ontstaan van de blues in het Delta Blues Museum om daarna in Clarksdale over de beroemde Crossroads te rijden, de kruising tussen de 61 en 49 waar Robert Johnson zijn ziel verkocht aan de duivel in ruil voor het leren spelen van de blues-gitaar. In dit gebied van de voormalige katoenplantages slapen we geheel in stijl in houten huisjes waar vroeger de pachtboeren met hun families leefden.

Accommodatie: Shack Up Inn

Inclusief: diner in Ground Zero Blues Club

29 september, Clarksdale – Vicksburg 

Onze route volgt verder de muziekgeschiedenis naar Indianola waar het in 2008 geopende museum staat van een van ’s werelds beroemdste blues gitaristen B.B.King. Verder naar het westen zien we voor het eerst de machtige Mississippi rivier waar wat hoger gelegen in een bocht de stad Vicksburg ligt. Door deze strategische ligging speelde Vicksbrug een belangrijke rol in de Burgeroorlog en na hevige gevechten gaf de stad zich uiteindelijk over aan de Noordelijken in 1863.

Accommodatie: Ameristar Hotel Vicksburg

 30 september, Vicksburg – Natchez

Een andere prachtig aan de Mississippi rivier gelegen stad is Nachez waar rond 1850 meer miljonairs woonden dan waar ook in noord Amerika. Door de vele statige woonhuizen van weleer krijgen we hier echt een “Gone with the wind-gevoel”, zeker wanneer we de Monmoth Plantation bezoeken, een 199 jaar oude plantage welke laat zien hoe het in die tijd was om te leven als plantage houder.

Accommodatie: Monmouth Historic Inns and Gardens

Inclusief: Monmouth Historic Inn Inn

 1 oktober, Natchez – Lafayette

Een mooie stalen brug brengt ons letterlijk over de Mississippi rivier naar de volgende staat in onze reis: Louisiana. De scenic route volgt helemaal de loop van de rivier tot in Lafayette, midden in Cajun country. De omgeving dankt zijn naam aan de Acadians, de Franse kolonisten die uit Canada werden verdreven en zich hier vestigden. Deze “Happiest City of America” is een bruisende mix van Franse, Amerikaanse en Creoolse invloeden met een geheel eigen muzieksoort genaamd Cajun en Zydeco. En uiteraard een geheel eigen keuken met heerlijk Cajun food waar we in de avond van genieten begeleid door live Cajun muziek.

Accommodatie: Springhill Suites by Marriott

Inclusief: Cajun dinner & life music

2 oktober, Lafayette – New Orleans

Wie kent niet het pittige sausje Tabasco? In de Avery Island Tabasco Factory zien we hoe hier al 5 generaties lang deze beroemde saus wordt gemaakt. Het gebied waar we vandaag door heen rijden is omringt door moerassen en in Houma stappen we op de boot om deze bayous in te gaan en door deze kreken te varen op zoek naar alligators en andere dieren.

En daarna….New Orleans!

Accommodatie voor twee nachten: The Troubadour Hotel

Inclusief: Tabasco fabriek, Swamp Tour

 3 oktober, New Orleans

 Er is geen stad in Amerika als New Orleans. Het is een echte smeltkroes van culturen, muziek en eten, met beroemde wijken als het Garden District en uiteraard de French Quarter. En in de avond is er overal livemuziek te beluisteren.

Inclusief: Een sfeervol jazz-diner aan boort van de stoomboot Natchez is de perfecte afsluiting van onze reis door de Deep South van Amerika.

4 oktober, vertrek