Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Drive Along TEXAS

Texas is eigenlijk Amerika in het klein. Het is de op twee na grootste staat van Amerika en heeft enorm veel te bieden, van iconische steden tot kleine cowboy towns, van stranden tot uitgestrekte berggebieden met daarnaast heerlijk eten en uiteraard veel livemuziek. Texas en zijn bevolking zijn niet te vergelijken met een andere staat in Amerika.

Hoogtepunten:

Dallas – Southfork Ranch tv-serie Dallas – Sixt Floor Museum – Fort Worth Stockyards – Palo Duro Canyon – Buddy Holly Museum – MArfa lights – Big Bend National Park – Terulinga Ghost Town – Del Rio – Ranch Stay Bandera – Fredericksburg – San Antonio River Walk – The Alamo San Antonio – NASA Space Center Houston – Austin State Capital

Groepsreis Texas

De reis van dag tot dag:

1 oktober, Dallas

Dallas “Big Things Happen Here” is een bruisende stad vol musea, architectuur, restaurants en winkelcentra. De stad werd in de jaren ’80 van de vorige eeuw internationaal bekend door de gelijknamige tv-serie Dallas en we zullen de  Southfork zeker bezoeken.

Accommodatie: het Lorenzo hotel

2 oktober, Fort Worth

En uiteraard staat Dallas gelijk aan de moord op president John F. Kennedy, 22 november 1963. In het Sixt Floor Museum aan Daily Plaza is een permanente expositie over deze gebeurtenis. Vanaf de 150 meter hoge Reunion Tower hebben we prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

Het is maar een klein stukje rijden – stop onderweg zeker even bij Cabela, een enorme speciaal zaak waar werkelijk alles te koop is op gebied van jacht, visserij en outdoor equipement – naar de City of Cowboys and Culture, Fort Worth. Gesticht in 1849 als militaire post werd het rond 1860 een belangrijk punt voor de beroemde veetransporten. Dit is nog het best te zien in de Fort Worth Historic District Stockyards waar twee keer per dag de beroemde longhorns door de staten gedreven worden en waar in de zomermaanden rodeo’s gehouden worden. In de avond wacht ‘s werelds grootste honky-tonk bar Billy Bob’s, een country en western nachtclub van 100.000 vierkante meter!

Accommodatie voor twee nachten: Springhill Suites by Marriott Stockyards

inclusief: Sixt Floor Building, Reunion Tower, Southfork Ranch

3 oktober, Fort Worth,

Nog een extra dag in deze Wild West Town voor bezoek aan oa Sundance Square, Molly the Trolley en te winkelen voor een heuse cowboy hoed in de vele western stores.

Inclusief: Stockyards Rodeo

Stel hier uw vraag over de Drive Along groepsreis TEXAS.

Aanvraag voor informatie of Drive Along TEXAS

5 + 2 = ?

4 oktober, Fort Worth – Palo Duro Canyon

Vandaag staat de Palo Duro Canyon op het programma, met een lengte van 193 kilometer de op één na grootste kloof van Noord Amerika. Je kunt er met de auto helemaal inrijden, er kamperen en er zijn veel goed aangelegde wandelpaden. En Texas zal Texas niet zijn als je er ook kunt paardrijden. Daarnaast ligt de stad Amarillo vlakbij, voor een bezoek aan de Cadillac Ranch, een icoon op de Route 66.

Accommodatie voor twee nachten: Best Western Palo Duro Canyon Inn & Suites

5 oktober, Palo Duro State Park

We verblijven nog een dag in dit unieke natuurgebied. Ook zouden we naar Amarillo kunnen rijden, een stad aan de Historische Route 66 en beroemd om z’n “Cadillac Ranch”.

6 oktober, Palo Duro – Lubbock

In Lubbock staat uiteraard het Buddy Holly Center waar we alles zullenleren over het leven en de muziek van deze rock ‘n roll legende. Daarnaast is veel meer te zien in de stad, zoals het grootste windmolen museum van de wereld, het Bayer Museum of Agriculture en in de avond veel live muziek in het Depot Entertainment District.

Accommodatie: Overton Hotel

Inclusief: Buddy Holly Center

7 oktober, Marfa

Gelegen in de Chihuahuan woestijn is Marfa een bestemming voor fotografen, kunst- en rustliefhebbers. Het licht is er prachtig, de mystieke Marfa Mystery Lights zijn nog steeds een raadsel waar dit vandaan komt en er zijn het hele jaar door exposities van kunstenaars. En dat allemaal in een klein dorpje vele kilometers van de grote stad waar in 1956 de film “Giants” werd opgenomen met James Dean, Elizabeth Taylor en Rock Hudson. en waar we in het historische hotel Paisano een heerlijk drankje kunnen halen aan de Jett’s Grill Bar.

Accommodatie: El Cosmico

8 oktober, Big Bend National Park

Vanuit Marfa is het leuk om eerst Fort Davies te bezoeken, gelegen op 1.490 meter hoogte is het de hoogste stad in Texas. Naast de prachtige omgeving is er een andere reden voor bezoek, namelijk het historische militaire Fort Davies uit 1854. De militairen moesten de kolonisten beschermen tegen de indianen. Vervolgens is Alpine een erg gezellig dorp voor de lunch voor we verder naar het zuiden rijden naar het Big Bend National Park. Aan de westkant van het park ligt de spookstad Terlingua uit 1888 en alleen al het kerkhof is een bezoek waard.

Accommodatie voor twee nachten: het luxe Lajitas Golf Resort

Optioneel: Combat Course schieten, paard rijden, boog schieten, beauty salon, golf

9 oktober, Big Bend National Park

Het Big Bend National Park, “where nothing is everything” dankt zijn naam aan de “grote bocht” (de Big Bend) in de Rio Grande rivier, welke over een afstand van 190 kilometer de zuidgrens van het park vormt. Aan de andere kant ligt Mexico. Het is een van de grootste maar ook minst bezochte parken van Amerika, en naast de rivier vindt je in het park ook schitterende canyons, uitgestrekte woestijn en in het midden de Chisos Mountains. Het park is niet voor niets door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Biosfeer Reservaat.

10 oktober, Del Rio

Voor veel reizigers ligt de grensplaats Del Rio te ver weg voor een bezoek en dat is jammer. Er heerst een echte Tex-Mex sfeer, zeker in het gezellige centrum met vele restaurants en winkels. Ook zijn er meer dan 4000 jaar oude rotstekeningen te bewonderen in het Seminole State Park en kunnen wijnliefhebbers een tour doen op de oudste wijnmakerij van de staat, de Val Verde Winery.

Accommodatie: Whispering Palm Inn

Optioneel: Seminole State Park, Oldest Winery Val Verde

11 oktober, Bandera

Bandera, gelegen in het heuvelachtige landschap van de Hill Country,  wordt ook wel Cowboy Capitol of the World genoemd en het is bij uitstek een plek om op een ranch te slapen. In het Frontier Times Museum is veel over de geschiedenis van het wilde westen te leren en in de vele honky tonk bars kun je genieten van de live muziek. Ook wordt er tijdens de zomermaanden altijd wel ergens een rodeo in de omgeving georganiseerd.

Accommodatie voor twee nachten: een verblijf op een heuse ranch

12 oktober, Bandera

Nog een extra dag op de ranch en in dit leuke western stadje.

13 oktober, San Antonio

Op een klein uur rijden van Bandera ligt de meest exotische stad van Texas, San Antonio. Een kleurrijke stad met veel invloeden van de Mexicanen en Spanjaarden en daardoor een geweldige mix van cultuur, architectuur, geschiedenis en heerlijk eten. Dit alles is goed te beleven tijdens de River Walk, een gezellige wandeltocht dwars door het centrum langs de drie rivieren die San Antonio doorkruizen.

Accommodatie voor twee nachten: Omni La Mansion Del Rio

Inclusief: River Cruise

14 oktober, San Antonio

Er is zo veel te beleven dat een extra dag zeker de moeite waard is. We brengen een bezoek aan de voormalige missiepost The Alamo,  midden in de stad gelegen en waar in 1836 hevig werd gevochten tussen Texanen en Mexicanen voor de onafhankelijkheid van de staat Texas. De oudste missiepost is San Jose, even ten zuiden van de stad. Bij Market Square – uit 1890 – is het heerlijk Mexicaans eten en winkelen.

Inclusief: World Heritage Mission Tour

15 oktober, Houston

Houston heeft als beroemdste bezienswaardigheid natuurlijk het ruimtevaartcentrum NASA Space Centre Houston. Je zou alleen hier al een dag door kunnen brengen. Maar Houston bruist sowieso van de activiteiten met z’n enorme financiële centrum, medische industrie en een van de grootste shopping maal van het land, The Galleria.

Accommodatie voor twee nachten: Club Quarters Hotel

16 oktober, Houston

Vandaar nog een dag in deze stad!

Inclusief: NASA Space Center

17 oktober, Austin

Austin noemt zich het “Live Music Capitol of the World” en de vele bars hebben dan ook ‘s avonds vaak live muziek, zeker rond Sixt street. De bekendste plek is wellicht Austin City Limits Live. Daarnaast is Austin de hoofdstad van de staat Texas en midden in de stad verrijst een enorm granieten gebouw, The State Capitol. Austin is een studentenstad met enorm veel musea en is één van de snelst groeiende steden van Amerika.

Accommodatie voor twee nachten: Austin Motel een de gezellige South Congress Avenue

18 oktober, Austin

Nog een extra dag voor vertrek, wellicht voor de laatste inkopen en om nog één keer te genieten van het overheerlijke eten in Texas.

Optioneel:bezoek Capital Building

19 oktober, Vertrek