Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Rondreis Texas.

Texas is de op twee na grootste staat van Noord-Amerika en dat biedt mogelijkheden! Iemand vertelde me eens dat Texas eigenlijk Amerika in het klein is en dat klopt, het heeft alles. Van iconische steden tot kleine cowboy towns, van stranden tot uitgestrekte berg gebieden met daarnaast heerlijk eten en veel live muziek. Texas en zijn bevolking zijn niet te vergelijken met een andere staat in Amerika. 

In de Panhandle Plains kunt u dagen wandelen door de op één na grootste kloof van het land, de Palo Duro Canyon, kunt u livemuziek luisteren in Lubbock, de geboorteplaats van Buddy Holly en een stuk over de historische Route 66 rijden. In het zuiden aan de grens met Mexico ligt het ruige Big Bend National Park en in het oosten bezoekt u het Space Center in Houston. De Hill Country daarentegen biedt mogelijkheden om op een heuse ranch te slapen, de geschiedenis te herleven bij The Alamo in San Antonio en in Austin liveoptredens te zien in Austin City Limits Live. En wie herinnert zich nog de tv serie “Dallas” uit de jaren 80? De Southfork Ranch ligt voor bezoek net buiten Dallas en in de Fort Wort Historic District Stockyards kunt u een echte cattle drive bijwonen.  Te veel om op te noemen!

Graag vertellen wij u alles over een mooie rondreis door de “Lone Stare State, Texas”. Onderstaand is slechts een voorbeeld van een inspirerende route, maar er zijn diverse mogelijkheden om dit unieke stuk Amerika te beleven, per auto, per camper of juist een combinatie van die twee: met de camper door de natuur en per auto naar de steden….

Vraag ons naar de mogelijkheden om de reis voor u op maat te maken. 

Uiteraard maken we ook een persoonlijk Road Book met alle routes, tips en bezienswaardigheden.

Autoreis Texas

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Dallas

Dallas “Big Things Happen Here” is een bruisende stad vol musea, architectuur, restaurants en winkelcentra. De stad werd in de jaren ’80 van de vorige eeuw internationaal bekend door de gelijknamige tv-serie Dallas. De Southfork ranch welke werd gebruikt in de tv serie ligt even buiten de stad en is te bezoeken.

Dag 2, Dallas

En uiteraard staat Dallas gelijk aan de moord op president John F. Kennedy, 22 november 1963. In het Sixt Floor Museum aan Daily Plaza is een permanente expositie over deze gebeurtenis. Voor liefhebbers van musea is er nog veel meer te zien in de stad, van het Dallas Museum of Arts (een van de grootste in zijn soort van het land) tot het G.W.Bush Presidential Museum. Ben je liever wat meer in de open lucht dan is een tour per Segway ideaal om te stad te bekijken.

Dag 3, Fort Worth, 52 km

Het is maar een klein stukje rijden – stop onderweg zeker even bij Cabela, een enorme speciaal zaak waar werkelijk alles te koop is op gebied van jacht, visserij en outdoor equipement – naar de City of Cowboys and Culture, Fort Worth. Gesticht in 1849 als militaire post werd het rond 1860 een belangrijk punt voor de beroemde veetransporten. Dit is nog het best te zien in de Fort Worth Historic District Stockyards waar twee keer per dag de beroemde longhorns door de staten gedreven worden en waar in de zomermaanden rodeo’s gehouden worden. In de avond wacht ‘s werelds grootste honky-tonk bar Billy Bob’s, een country en western nachtclub van 100.000 vierkante meter!

Dag 4, Fort Worth

Nog een extra dag in deze Wild West Town voor bezoek aan oa Sundance Square, Molly the Trolley en te winkelen voor een heuse cowboy hoed in de vele western stores.

Dag 5, Caprock Canyon, 455 km

In de Caprock Canyon is het heel makkelijk om je voor te stellen hoe hier de Comanche indianen op de uitkijk stonden om te zien waar de bizons zich bevonden. De indianen zijn inmiddels weg,  maar een kudde bizons is gebleven in dit mooie, relatief onbekende park met z’n prachtige kleuren, helemaal als eind van de dag de zon onder gaat.

Tip: voor u naar de Caprock Canyon gaat kunt u ook enkele dagen verblijven op de Wildcatter Ranch in Graham. Relaxen in uw eigen cabin, paardrijden, schieten, wandelen en vooral ook heerlijk eten in het restaurant.

Dag 6, Palo Duro State Park, 152 km

Vandaag staat de Palo Duro Canyon op het programma, met een lengte van 193 kilometer de op één na grootste kloof van Noord Amerika. Je kunt er met de auto helemaal inrijden, er kamperen en er zijn veel goed aangelegde wandelpaden. En Texas zal Texas niet zijn als je er ook kunt paardrijden. Daarnaast ligt de stad Amarillo vlakbij, voor een bezoek aan de Cadillac Ranch, een icoon op de Route 66.

Dag 7, Lubbock, 186 km

In Lubbock staat uiteraard het Buddy Holly Center waar je alles kunt leren over het leven en de muziek van deze rock ‘n roll legende. Daarnaast is veel meer te zien in de stad, zoals het grootste windmolen museum van de wereld, het Bayer Museum of Agriculture en in de avond veel live muziek in het Depot Entertainment District.

Dag 8, Marfa, 492 km

Gelegen in de Chihuahuan woestijn is Marfa een bestemming voor fotografen, kunst- en rustliefhebbers. Het licht is er prachtig, de mystieke Marfa Mystery Lights zijn nog steeds een raadsel waar dit vandaan komt en er zijn het hele jaar door exposities van kunstenaars. En dat allemaal in een klein dorpje vele kilometers van de grote stad waar in 1956 de film “Giants” werd opgenomen met James Dean, Elizabeth Taylor en Rock Hudson. en waar je in het historische hotel Paisano een heerlijk drankje kunt halen aan de Jett’s Grill Bar.

Dag 9, Big Bend National Park, 219 km

Vanuit Marfa is het leuk om eerst Fort Davies te bezoeken, gelegen op 1.490 meter hoogte is het de hoogste stad in Texas. Naast de prachtige omgeving is er een andere reden voor bezoek, namelijk het historische militaire Fort Davies uit 1854. De militairen moesten de kolonisten beschermen tegen de indianen. Vervolgens is Alpine een erg gezellig dorp voor de lunch voor je verder naar het zuiden rijdt naar het Big Bend National Park. Aan de westkant van het park ligt de spookstad Terlingua uit 1888 en alleen al het kerkhof is een bezoek waard.

Tip: het is heerlijk vertoeven bij het 4-sterren Lajitas Golf Resort & Spa, aan de westkant van het park. Een sfeervolle uitvalsbasis voor bezoek aan het park.

Dag 10, Big Bend National Park

Het Big Bend National Park, “where nothing is everything” dankt zijn naam aan de “grote bocht” (de Big Bend) in de Rio Grande rivier, welke over een afstand van 190 kilometer de zuidgrens van het park vormt. Aan de andere kant ligt Mexico. Het is een van de grootste maar ook minst bezochte parken van Amerika, en naast de rivier vindt je in het park ook schitterende canyons, uitgestrekte woestijn en in het midden de Chisos Mountains. Het park is niet voor niets door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Biosfeer Reservaat.

Dag 12, Del Rio, 403 km

Voor veel reizigers ligt de grensplaats Del Rio te ver weg voor een bezoek en dat is jammer. Er heerst een echte Tex-Mex sfeer, zeker in het gezellige centrum met vele restaurants en winkels. Ook zijn er meer dan 4000 jaar oude rotstekeningen te bewonderen in het Seminole State Park en kunnen wijnliefhebbers een tour doen op de oudste wijnmakerij van de staat, de Val Verde Winery.

Dag 13, Bandera, 232 km

Bandera, gelegen in het heuvelachtige landschap van de Hill Country,  wordt ook wel Cowboy Capitol of the World genoemd en het is bij uitstek een plek om op een ranch te slapen. In het Frontier Times Museum is veel over de geschiedenis van het wilde westen te leren en in de vele honky tonk bars kun je genieten van de live muziek. Ook wordt er tijdens de zomermaanden altijd wel ergens een rodeo in de omgeving georganiseerd.

Dag 14, Bandera

Nog een extra dag – eventueel – op de ranch en in dit leuke western stadje.

Dag 15, San Antonio, 81 km

Op een klein uur rijden van Bandera ligt de meest exotische stad van Texas, San Antonio. Een kleurrijke stad met veel invloeden van de Mexicanen en Spanjaarden en daardoor een geweldige mix van cultuur, architectuur, geschiedenis en heerlijk eten. Dit alles is goed te beleven tijdens de River Walk, een gezellige wandeltocht dwars door het centrum langs de drie rivieren die San Antonio doorkruizen.

Dag 16, San Antonio 

Er is zo veel te beleven dat een extra dag zeker de moeite waard is. Breng een bezoek aan de voormalige missiepost The Alamo,  midden in de stad gelegen en waar in 1836 hevig werd gevochten tussen Texanen en Mexicanen voor de onafhankelijkheid van de staat Texas. De oudste missiepost is San Jose, even ten zuiden van de stad. Bij Market Square – uit 1890 – is het heerlijk Mexicaans eten en winkelen.

Dag 17, Austin, 243 km

Vandaag een mooie route door het groene heuvellandschap naar Fredericksburg. Gesticht in 1846 door Duitse kolonisten is deze sfeer nog goed te merken in het centrum van de stad, met veel historische gebouwen, wijnmakerijen en restaurants. Via het gehucht Luckenbach – population 3 – kom je eind van de dag aan  in Austin waar lekker eten en live muziek wacht.

Dag 18, Austin

Austin noemt zich het “Live Music Capitol of the World” en de vele bars hebben dan ook ‘s avonds vaak live muziek, zeker rond Sixt street. De bekendste plek is wellicht Austin City Limits Live. Daarnaast is Austin de hoofdstad van de staat Texas en midden in de stad verrijst een enorm granieten gebouw, The State Capitol. Austin is een studentenstad met enorm veel musea en is één van de snelst groeiende steden van Amerika.

Dag 19 Houston, 264 km

De laatste grote stad van deze reis is Houston, drie uur rijden van Austin, met als beroemdste bezienswaardigheid natuurlijk het ruimtevaartcentrum Space Centre Houston. Je zou alleen hier al een dag door kunnen brengen. Maar Houston bruist sowieso van de activiteiten met z’n enorme financiële centrum, medische industrie en een van de grootste shopping maal van het land, The Galleria.

Dag 20, Houston

Nog een extra dag voor vertrek, wellicht voor de laatste inkopen en om nog één keer te genieten van het overheerlijke eten in Texas.

Dag 21, Vertrek