Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

The Great American West

Een plek uit duizenden, waar tijdloze schoonheid heerst, waar de meesterwerken van de natuur worden vereerd, waar nationale helden worden herdacht en waar het Amerikaanse Westen tot leven komt.

De vijf staten Idaho, Wyoming, Montana, South Dakota en North Dakota hebben hun krachten gebundeld als “The Great American West”. Een terechte benaming aangezien u in dit deel van Amerika veel terug kunt vinden van het culturele erfgoed van de oorspronkelijke bewoners de indianen, de fascinerende geschiedenis van de pioniers op ontdekkingstocht en het echte Wilde Westen van de cowboys.

U zult in deze regio majestueuze nationale parken als Yellowstone National Park en Glacier National Park afgewisseld zien met historische plekken als Cody en Deadwood. 

Graag vertellen wij u alles over The Great American West. Onderstaand is een voorbeeld van een inspirerende route, maar er zijn diverse mogelijkheden om dit unieke stuk Amerika te beleven. Vraag ons naar de mogelijkheden om de reis voor u op maat te maken.

The Great American West

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Denver

Aankomst op het vliegveld van Denver waar u de huurauto op kunt halen en naar uw hotel in de stad rijdt. Aan Larimer Square kunt u van een welverdiend drankje genieten vol verwachting van een mooie aanstaande reis.

Dag 2, Denver – Rocky Mountains – Estes, 152 km

De route begint met een klein stukje snelweg alvorens u afslaat om de prachtige Peak to Peak highway door de Rocky Mountains te rijden. Het dorp Blackhawk ademt nog de sfeer van de 1850’s en u komt zowaar door het dorp Nederland gesticht in 1850 als handelspost tussen de Ute indianen en Europese kolonisten. Estes ligt op bijna 2.300 meter in het hart van de Rockies.

Dag 3, Estes – Cheyenne – Rawlins, 371 km

Vandaag rijdt u de staat Wyoming binnen waarbij u onderweg Fort Laramie kunt bezoeken, een belangrijk militair fort uit de 19eeeuw. De eerste staatsgevangenis van Wyoming,  de Wyoming Frontier Prison, stamt uit 1888 en is te bezoeken in Rawlins waar u overnacht.

Dag 4, Rawlins – Jackson – Teton National Park, 457 km

Via Rock Springs rijdt u een helemaal binnendoor naar het beroemde Teton National Park. U slaapt in Jackson, omgeven door het Rocky Mountain gebergte. In de avond kunt u heerlijk dineren in de stad, bijvoorbeeld in de Million Dollar Cowboy Bar.

Tip: met de Jackson Hole Aerial Tram heeft u een geweldig uitzicht over het park.

Dag 5, Jackson – Yellowstone National Park, km

U maakt een mooie rit door het Teton National Park en rijdt via de US-89 naar een van de mooiste parken ter wereld: Yellowstone. Een park niet alleen beroemd vanwege de grote kuddes bizons en geisers, prachtige bossen en vele beren, het is ook het eerste gebied in de Verenigde Staten dat in 1872 tot nationaal park werd verklaard. U slaapt in West Yellowstone

Tip: om grizzly’s en wolven van dichtbij te zien kunt u naar het Grizzly & Wolf Discovery Center.

Dag 6, Yellowstone National Park

Nog een dag om onder andere de Old faithful geiser te bezoeken, Mammoth Hot Springs en te genieten van de overweldigende natuur.

Dag 7, Yellowstone – Bozeman, 145 km

Met de Rockies in de rug rijdt u door de bossen van het Gallatin National Forest naar het historische Bozeman met een gezellige main street vol brouwerijen, restaurants en boetiekjes. In het Museum of the Rockies kunt u alles leren over de geologische geschiedenis van het gebied waar u door heen reist.

Dag 8, Bozeman – Great Falls, 295 km

Butte was een van de vele mining towns compleet met bijbehorende saloons en bordelen. Bij de World Museum of Mining kunt u met een gids afdalen in de mijnen en een oud dorp bezoeken. In Helena, de hoofdstad van Montana kunt u in Reeder’s Alley de sfeer uit 1864 nog proeven

Dag 9, Great Falls – Billings, 370 km

Over de b-wegen langs kleine dorpjes en door de bossen van midden Montana naar de moderne stad Billings met z’n historische centrum. Vanaf Kelly Mountain heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

Tip: vergeet vooral niet bij Brockel’s Chocolate de heerlijke chocola te proeven.

Dag 10, Billings – Sheridan, 207 km

Op nog geen uur van Billings kunt u een bezoek brengen aan het Little Big Horn Battlefield. Een beslissende slag in de indianenoorlogen waarbij Generaal Custer in 1876 met zijn 7th cavalerie in de pan werd gehakt door de indianen. Een zeer indrukwekkende plek om te bezoeken. In de middag arriveert u in cowboy-stad Sheridan.

Tip: het King’s Saddlery Museum is erg de moeite waard om te bezoeken.

Dag 12, Sheridan – Buffalo – Deadwood, 340 km

Een andere leuke cowboy-stad om te bezoeken is Buffalo, zo’n 56 km naar het zuiden. Verder op de route staat Devil’s Tower, een 386 meter hoge monoliet, heilig voor de diverse indianenstammen in de omgeving. U slaapt in Deadwood in de Black Hills van zuid Dakota met een centrum wat zo uit een western film gehaald kan zijn.

Tip: op het Mount Moriah Cemetry liggen de Wild Bill & Calamity Jane begraven, twee beroemdheden uit het Wilde Westen.

Dag 13, Deadwood – Rapid City, 68 km

Er zijn prachtige routes in de Black Hills te rijden met bezoek aan het Crazy Horse Monument voor u overnacht in Rapid City, ook wel genaamd “City of Presidents”, omdat er door het hele centrum bronzen beelden van alle Amerikaanse presidenten staan.

Tip: sfeervol eten kunt u in de voormalige brandweer kazerne Firehouse Brewing Co.

Dag 14, Rapid City – Badlands,

Vandaag bezoek aan de Badlands van Dakota met uiteraard bezoek aan de Wall Drugstore.

Dag 15, Rapid City – Mount Rushmore – Keystone, km

Het word moeilijk kiezen tussen Custer State Park, Wind Cave National Park en uiteraard Mount Rushmore, vlak bij Keystone, een oude mining town uit 1883 waar u overnacht.

Dag 16, Keystone – Cheyenne, 490 km

Een wat langere reisdag om te kunnen overnachten in Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming, waar eind juli de grootste open lucht rodeo van Amerika wordt gehouden. Cheyenne was een echte cowboy stad wat nog terug te zien is in het Frontier Days of te West Museum.

Dag 17, Cheyenne – Denver, 165 km

Terug naar Denver, de “Mile High City” omdat het precies op 1 mijl hoogte ligt, aan de voet van de Rocky Mountains. Larimer Square is erg gezellig in de avond.

Dag 18, Denver

Genoeg te doen vandaag, met een bezoek aan het openlucht theater Red Rocks, het Buffalo Bill Museum & Grave, of om op zoek te gaan naar mooie cowboy laarzen, als u deze al niet eerder op de reis gekocht heeft!

Tip: een ouderwets grote boekenzaak is de Tattered Cover Book Store, midden in het centrum.

Dag 19 Vertrek

Na het ontbijt op weg naar het vliegveld voor het inleveren van uw huurauto en met een figuurlijke rugzak vol prachtige herinneringen op weg naar huis te gaan.

Dag 20, aankomst NL