Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Met deze autoreis rijdt u van Denver naar San Francisco, dus van de Rocky Mountains naar de Pacific Ocean. Echt een spectaculaire route waarbij elke dag anders is, van bergen tot woestijnen, van kleine cowboy-towns tot iconische steden. Dit is een route langs de hoogtepunten van zuidwest Amerika zoals niet veel mensen het rijden.

U vertrekt uit Denver over de B-wegen van Noord-Amerika naar San Francisco door de staten Colorado, Arizona, Utah, Nevada en Californië.

Enkele hoogtepunten zijn oa: Denver – Rocky Mountain National Park – Million Dollar Highway – Monument Valley – Antelope Canyon – Grand Canyon – Las Vegas – de historische Route 66 – Zion NP – Bryce Canyon – Sequoia NP – Yosemite NP en San Francisco. U kunt ook nog verder rijden over de Highway 1 naar Los Angeles en San Diego.

Graag vertellen wij u alles over deze unieke route. Onderstaand is een goed voorbeeld van een inspirerende autoreis, maar er zijn diverse mogelijkheden om dit inspirerende stuk Amerika te beleven. Vraag ons naar de mogelijkheden om de reis voor u op maat te maken.

Van Denver naar San Francisco:

van de Rocky Mountains naar de Pacific Ocean.

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Denver

Aankomst op het mooie vliegveld van Denver waar u de huurauto op kunt halen en naar uw hotel in de stad rijdt. Aan Larimer Square kunt u van een welverdiend drankje genieten vol verwachting van een mooie aanstaande reis.

Dag 2, Denver – Gunnison, 325 km

Na het ontbijt op pad voor een prachtige route naar het zuidwesten, langs ranches, meren, door bossen en berglandschappen. U slaapt in Gunnison.

Tip: ook een mooie route is om vanuit Denver via de Peak to Peak highway (plaatsje Nederland) naar Estes te rijden en via het Rocky Mountain National Park naar Gunnison te gaan. Dit “kost” 3-4 dagen extra.

Dag 3, Gunnisson – Durango, 275 km

Tussen Gunnison en Montrose kunt u de Black Canyon inrijden, een detour van zo’n twee uur en zeer de moeite waard. Vanaf Montrose naar het zuiden rijdt u over de Million Dollar Highway, een weg die zijn naam eer aan doet met vele bochten, kleine dorpjes en prachtige vergezichten. In het historische centrum van Durango proeft u nog echt de sfeer van het Wilde Westen. Neem vooral een drankje in de Diamond Bell saloon van het Strater Hotel.

Tip: in het vroegere mijn dorp (zilver) Silverton stoppen voor lunch!

Dag 4, Durango – Monument Valley, 300 km

U verlaat de Rocky Mountains en rijdt voor u er erg in heeft door de droge woestijn van Arizona waar u al snel het Four Corners Monument kunt bezoeken. Dit is de enige plek in noord Amerika waar vier staten bij elkaar komen nl Arizona, Colorado, New Mexico en Utah. Daarna vervolgt u de weg naar het surrealistische park Monument Valley. Met de fel rood gekleurde rotsblokken, die wel tot 300 meter hoog zijn, herkent u de  omgeving misschien wel uit de talloze films die hier zijn opgenomen. Ja, John Wayne zou zomaar op z’n paard kunnen komen aanrijden….

Dag 5, Monument Valley – Page, 203 km

Een prachtige route door het Navajo indianen gebied.

Vanaf Page kunt u het prachtige Antelope Canyon bezoeken, gelegen in het Lake Powell Navajo Tribal Park. U kunt er alleen per 4 x 4 komen in een tour (duurt 2 uur) te boeken in het centrum van Page.

Dag 6, Page

Een dagje vrij voor wat rust en bezoek aan Lake Powell (kajakken) en de Horseshoe Bend.

Dag 7, Page – Bryce Canyon, 275 km

De route gaat onder langs het Colorado plateau, wat daarom ook wel het “under the rim heritage area” genoemd wordt. Deze prachtige omgeving viel erg in de smaak bij Hollywoord en men heeft oa de tv serie Gunsmoke hier vele jaren opgenomen. Lunchen kunt u goed in Kenab.

U slaapt bij Bryce Canyon, een nationaal park beroemd om zijn smalle rotspilaren (genaamd “hoodoos”) in allerlei kleurschakeringen. Langs de Rim Road die door het park loopt zijn er veel uitkijkpunten en u kunt er uiteraard ook goed wandelen en paard rijden.

Tip: ooit eens willen schieten? Dat kan heel goed bij Kenab Shooting Adventure (van te voren reserveren, zeg maar dat je via ons komt).

Dag 8, Bryce Canyon – Zion National Park, 150 km

Vandaag naar een volgend prachtig nationaal park: Zion. U rijdt dwars door dit spectaculaire park en kunt op diverse plekken wandelen (kijk bij het visitors center voor informatie) en stoppen.

U slaapt in Springdale en zou een extra dag in Zion kunnen overwegen.

Dag 9: Zion – Las Vegas, 254 km

U kunt rechtstreeks naar Las Vegas rijden maar een mooie omweg is te doen via de Valley of Fire. Dit park is niet zo bekend maar daarom niet minder mooi met z’n rode rotsformaties. U komt dan rond 15:00 uur aan in Las Vegas, the city that never sleeps. Uiteraard bezoekt u in de avond de beroemde Strip.

Dag 10, Las Vegas – Historic Route 66 – Grand Canyon, 470 km

Via de Hoover Dam rijdt u vandaag in Arizona over een van de best bewaard gebleven routes van de historische Route 66. Het benzinestation van Hackberry en de stad Seligman spreken zeer tot de verbeelding. En dan wacht één van de zeven wereldwonderen op u: de Grand Canyon. Volgens velen moet men deze eens in het leven gezien hebben.

Dag 11, Grand Canyon

Een hele dag om deze beroemde canyon te bezoeken. Te voet, te paard of per helicopter.

Dag 12, Grand Canyon – Kingman, 286 km

De route gaat terug naar het zuidwesten voor een lunch stop in het gezellige Route 66 plaatsje Williams en eind van de dag slaapt u in Kingman. Maar niet na een heerlijke milkshake en hamburger bij een originele Route 66 diner, Mr D’z.

Dag 13, Kingman – Sequoia National Park, 640 km

Dit is een lange dag en u kunt overwegen te slapen bij Lake Isabella of in Bakersfield. Afhankelijk van het jaar getijde – is de Tioga Pass open? – kunt u ook via Death Valley rijden.

In Sequoia & Kings Canyon National Park kunt u de grootste bomen ter wereld zien, de reuzensequoia’s.

Tip: voor lekker eten en slapen bij het Sequoia National Park: The Gateway Sequoia Restaurant & Lodge.

Dag 14, Sequoia – Yosemite National Park, 179 km

Het beroemde Yosemite park, gelegen in de Sierra Nevada is een prachtige combinatie van bergen, meren, watervallen en uitgestrekte wouden.

Dag 15 en 16, Yosemite

Twee extra dagen zijn zeker welkom voor bezoek aan Yosemite Valley, ga zeker kijken bij de Tioga Road, de Yosemite Falls en Glacier Points.

Dag 17, Yosemite – San Francisco, 307 km

De bestemming voor de komende dagen is San Francisco, stad gebouwd op 43 heuvels met bezienswaardigheden als Alcatraz, Lombard street, Fisherman’s Warf en de Golden Gate brug.

Dag 18 en 19, San Francisco

Twee extra dagen voor bezoek aan een van de gezelligste steden van de westkust van Amerika.

Tip: een bezoek aan Alcatraz, de beroemdste gevangenis van Amerika, moet u ver van te voren reserveren.

Dag 20 Vertrek

Na het ontbijt op weg naar het vliegveld voor het inleveren van uw huurauto en met een figuurlijke rugzak vol prachtige herinneringen op weg naar huis te gaan.

Tip: mocht u meer tijd hebben dan is het erg mooi om in twee dagen de beroemde highway 1 af te zakken, Los Angeles te bezoeken en dan naar huis te vliegen. 

Dag 21, aankomst NL