MEMPHIS

Home of the blues en de geboorteplaats van de Rock ‘n’ Roll.

Memphis is een mix van pura magie, beroemde muzikale bezienswaardigheden, verscholen barbecuetentjes en het neonverlichte nachtleven van Beale Street.

Volg de muziek naar de machtige Mississippi en Beale Street, waar de eerste blues pioniers lieten zien wat ze waard waren. Ontdek hun verhaal en unieke memorabilia in de nieuwe Blues Hall of Fame en de  Music Hall of Fame.

Uiteraard is Memphis een vaste stop op onze cabrio’s & muziekreis.

Sun Studio en Graceland

In Sun Studio staat u bijna letterlijk in de voetstappen van legendes als Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Carl Perkins. Vergeet niet om langs te gaan bij het meest beroemde rock ‘n’ roll- adres: Graceland, Elvis’ geliefde landhuis.

STAX Museum

Soul werd hier geboren. Het Stax Museum of American Soul Music volgt in het spoor van de groten, die Memphis’ funk naar alle hoeken van de wereld brachten: Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave, Booker T & the MGs, Isaac Hayes, Eddie Floyd en Albert King.

Burgerrechten Museum

Het National Civil Rights Museum staat op heilige grond en is een eerbetoon aan Dr. Martin Luther King, Jr. en de spirit van de burgerrechtenbeweging. Ontdek het Slave Haven Museum, het witte houten huis dat ooit dienstdeed als tussenstation van de Underground Railroad voor weggelopen slaven.

Volg de muziek naar al het andere dat Memphis te bieden heeft: het historische Peabody Hotel, de Memphis Zoo, Beale Street Landing en de nieuwste aanwinst in onze skyline, Bass Pro Shops at the Pyramid, een paradijs voor sportliefhebbers met het beste uitzicht over downtown Memphis en de Mississippi.

Ga ook eens naar Midtown voor een praatje met de locals in Overton Square, een uitgaanswijk met restaurants, bars, livemuziek, een bijzondere bioscoop en een comedyclub.

De magie van Memphis heeft zijn eigen ritme. Ontdek het zelf!

PYRAMID

Memphis was de hoofdstad van het Oude Egypte tijdens het tijdperk van de piramides. De stad lag in de Nijldelta aan de monding van de langste rivier ter wereld. Haar naamgenoot Memphis, Tennessee bevindt zich aan de kop van de Delta van de Mississippi, de langste rivier van Noord-Amerika.

De Memphis Pyramid uit 1991 is de op twee na grootste piramide ter wereld en herbergt sinds kort Bass Pro Shops at the Pyramid. Hier neemt u de hoogste vrijstaande glazen lift van Amerika – 28 verdiepingen – naar glazen uitzichtsterrassen in de stijl van de Grand Canyon Skywalk. Hoogtevrees? Kom bowlen onder zee bij Uncle Buck’s Fishbowl & Grill, een restaurant en bar met een maritiem thema, een zoutwateraquarium en een zeewaardig 13-baans bowlingcentrum.

Klik hier voor uw directe informatie aanvraag

© Copyright - Travel 2 America Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding.