Clarksdale

Blues zo ver het oor reikt.

Of u nu naar Clarksdale en Coahoma County komt voor intieme liveoptredens of voor de geschiedenis van de bakermat van de blues; u zult ontdekken dat muziek hier de ziel en zaligheid is.

Hier bedoelen we met muddy waters zowel onze westgrens de Mississippi River als de blueszanger, die woonde en op band werd opgenomen op de nabijgelegen Stovall-plantage.

Clarksdale is een vast onderdeel van onze Muziekreis

Mississippi Blues Trail

Wie de Mississippi Blues Trail volgt, komt vanzelf gedenkborden tegen voor invloedrijke artiesten als John Lee Hooker, Son House en Ike Turner, en belangrijke plekken zoals het Riverside Hotel, het voormalige G.T. Thomas- ziekenhuis, waar blueszangeres Bessie Smith overleed.

Clarksdale’s Delta Blues Museum biedt tentoonstellingen rond het muzikale, wereldwijd geliefde erfgoed van bluesmen en het Rock & Blues Museum is boordevol gevuld met memorabilia van de jaren 1920 t/m ’70.

Voor een echte Delta-ervaring brengt u de nacht door in een gerenoveerde sharecropper shack bij The Shack-Up Inn of verblijft u in een milieuvriendelijk verbouwde shack van Shacksdale USA aan de overkant. Het moderne Five and Dime Lofts en het Hooker Hotel – vernoemd naar blueslegende John Lee Hooker -liggen in het centrum, op loopafstand van tal van bezienswaardigheden in Clarksdale.

The Crossroads

Op de kruising van Highway 49 en Highway 61 vindt u The Crossroads: de plek, waar de bluesman Robert Johnson volgens de legende zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor een onverklaarbaar talent voor de gitaar.

De Ground Zero Blues Club werd uitgeroepen tot een van de ‘top 100 bars & nachtclubs van Amerika’ en is mede-eigendom van acteur Morgan Freeman. Red’s Blues Club is een authentieke juke joint en een must voor bluesfans. Eigenaar Red is een lokale beroemdheid en bezoekersfavoriet. Red’s is een officieuze ontmoetingsplek voor blues travellers van over de hele wereld.

Naast muziek zijn er in deze regio vele andere culturele schatten te vinden. Tennessee Williams woonde hier als kind en kon voor locaties en karakters veel inspiratie uit zijn jeugd putten. Zowel hij als William Faulkner kwam geregeld bij Uncle Henry’s aan Moon Lake, waar ook het nabijgelegen Kathryn’s Restaurant geliefd is bij de lokale bevolking.

Klik hier voor directe informatie aanvraag
© Copyright - Travel 2 America Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding.