Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Autoreis Capital Region USA.

Capital Region USA bestaat uit de staten Washington D.C., Virginia en Maryland en heeft werkelijk alles in zich om een unieke rondreis te maken door een mooi stuk van Noord-Amerika. Prachtige steden als Washington D.C. en Richmond, de brede stranden van Virginia Beach,  slingerende bergwegen in het Shenandoah National Park en indrukwekkende musea zoals het Smithsonian in Washington D.C. maar vooral ook de musea in Virginia over de Burgeroorlog en de Onafhankelijkheidsoorlog.  Er is in dit gedeelte van Noord-Amerika veel geschiedenis geschreven.

Onderstaand is een voorbeeld van een inspirerende route, maar de reis is ook goed te combineren met bv bezoek aan New York, of om verder naar het zuiden te reizen naar Nashville of Atlanta, of juist naar het noorden naar Pennsylvania en de Niagara watervallen. 

Afijn,  vraag ons naar de mogelijkheden om de reis voor u op maat te maken https://travel2america.nl/contact/.

Capital Region USA

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Washington D.C.

Aankomst op het vliegveld Dulles vanwaar u met de taxi (of Uber) naar uw hotel in de stad rijdt. U bent in Washington D.C., de hoofdstad van Noord-Amerika!

Dag 2, Washington D.C.

De letters DC staan voor District of Columbia en in deze stad staan veel beroemde gebouwen. Uiteraard het Witte Huis, het Capitool en het Washington Monument. De meeste gebouwen, oorlogsmonumenten en gedenktekens vindt je aan de bijna 4 kilometer lange Mall, waar ook de musea te vinden zijn zoals het Smithonian. Velen met gratis entree!

Dag 3, Washinton D.C.

Tip: het Pembroke restaurant https://thepembrokedc.com bevindt zich in het Dupont Circle Hotel waar ze een fantastisch ontbijt serveren. Een aanrader is de Frensh toast.

Het Ford Theater is de plek waar op 14 april 1865 president Abraham Lincoln doodgeschoten werd. Een belangrijk evenement in de geschiedenis van het land.

Georgetown en Alexandria zijn leuke wijken om te bezoeken.

Dag 4, Luray

In de ochtend bezoekt u eerst het Arlington National Cemetery, de grootste militaire begraafplaats van het land. De begraafplaats stamt nog uit de Burgeroorlog en er liggen zo’n 400.00 graven uit allerlei oorlogen waaraan Amerika deelnam. En nog elke dag worden er slachtoffers (ook veteranen) begraven.

Het Shenandoah National park is onderdeel van de Blue Ridge Mountains en de Skyline Drive is de route die dwars door het park gaat met geweldige uitzichten. Neem de tijd, je mag niet harder dan 35 mijl per uur en zorg dat je tank vol benzine is, er zijn geen tankstations in het park.

Het plaatsje Luray ligt midden in de Shenandoah vallei en is beroemd om z’n grotten en makkelijke toegang tot het Shenandoah National Park. De Luray Caverns https://luraycaverns.com zijn de grootste kalksteengrotten van Oost-Amerika en je kunt op eigen houtje of met een tour de duizenden stalactieten, stalagmieten en ondergrondse meertjes bezoeken.

Dag 5, Charlottesville

De stad Charlottesville staat op de Werelderfgoedlijst vanwege twee historische gebouwen: Monticello en de University of Virginia. Monticello is het huis en plantage van Thomas Jefferson, derde president van Amerika en belangrijkste ontwerper van de Onafhankelijkheidsverklaring van 1776. U kunt het huis, de tuinen en het graf bezoeken, vooraf reserveren is wel aan te raden.

De University of Virginia is ook opgericht door Jefferson en behoort nog steeds tot de belangrijkste universiteiten van het land. Bezoek zeker de Rotunda, gebaseerd op het Pantheon in Rome.

Lunchtip: in de Dairy Market is voor ieder wat wils, van Italiaans tot Amerikaans tot oosters eten.

Dag 6, Richmond

De wijngaarden van Virginia worden steeds bekender en winnen steeds meer internationale prijzen. Een prachtige wijgaard om te bezoeken (en wijnen te proeven!) is de King Family Vineyard in Crozet https://kingfamilyvineyards.com .

Voor geschiedenisliefhebbers is Richmond the place to be. Het was tijdens de Burgeroorlog van 1861-1865 de hoofdstad van de confedered states. Er is veel te zien en beleven zoals bv het capitoolgebouw uit 1788, St. John’s church uit 1741 en het American Civil War Museum.

Dag 7, Richmond

U heeft minimaal nog een dag nodig voor deze historische stad.

Sluit uw bezoek af met een geweldig diner bij Alewife: https://www.alewiferva.com

Dag 8, Williamsburg

Via de mooie scenic Route 5 rijdt u naar Jamestown Settlement wat in 1607 de eerste permanente Engelse nederzetting was.  Het is een (deels openlucht) museum waarin de 17e eeuwse geschiedenis en cultuur van Virginia centraal staat. Het entree ticket is gelijk ook het toegangsbewijs voor het American Revolution Museum in Yorktown, een klein half uur verder rijden. Hier leert u alles over de roerige koloniale periode en de strijd om de onafhankelijkheid van noord-Amerika.

Williamsburg is de vroegere koloniale hoofdstad van Virginia, nog vol authentieke straatjes en gebouwen. Wil je weten wat hier zoals plaats heeft gevonden, boek dan een Colonial Ghost tour (meerdere mogelijkheden).

Dag 9, Virginia Beach

Virginia Beach is een populaire badplaats met 50 km zandstrand, dolfijnen en walvissen in de zee voor uw hotel en een gezellige boardwalk van 5 km langs restaurants, cafe’s en muziekanten. Erg gezellig om een aantal dagen te relaxen.

Dag 10. Virginia Beach

Er is uiteraard meer dan zon, zee en strand, zoals het Military Aviation Museum https://www.militaryaviationmuseum.org met een van ‘s werelds grootste collecties vliegtuigen uit de eerste en tweede Wereldoorlog. De oesters langs de oostkust zijn wereldberoemd om hun smaak en wat leuker om dit te proeven tijdens een oester tour van Please House Oysters: https://pleasurehouseoysters.com/tours/ Vraag naar de eigenaar en kapitein Chris Ludford en boek enkele weken vooruit om zeker te zijn van een plek op zijn boot. Dat geldt ook voor de diverse walvistours die te boeken zijn.

Dag 11, Virginia Beach

Een vrije dag.

Dag 12, Easton

De Chesapeake Bay Bridge is een brugtunnel van bijna 29 kilometer lang. Een vreemd gevoel, want het ene moment rijdt u op de brug en het volgende moment verdwijnt de weg onder water. U komt aan op het schiereiland Delmarva voor een mooie dagrit naar uw overnachtingsplek Easton.

Dag 13, Annapolis

De U.S.Naval Academy ligt aan de Chesapeake Bay en hier worden de mariniers van Amerika opgeleid. Ga met een begeleide tour over de grote campus  en laat je inspireren door de lange maritieme geschiedenis op een van de meest prestigieuze militaire academies van Amerika.

Dag 14, Annapolis

Annapolis is een erg gezellige stad met veel geschiedenis en een gezellig historisch centrum.

Dag 15, Baltimore

Het is maar een klein stukje rijden naar de hoofdstad van Maryland: Baltimore. De Inner Harbour is het toeristische centrum van de stad met vele restaurants, cafe’s en straatmuzikanten.

Tip: als je niet slaapt in het Canopy by Hilton aan de haven, ga er dan op z’n minst heerlijk oesters eten!https://www.hilton.com/en/hotels/bwihppy-canopy-baltimore-harbor-point/

Dag 16, Baltimore

Baltimore is een stad om lekker rond te lopen in wijken als Fells Point en Mount Vernon, of om het National Aquarium te bezoeken (mooiste van Noord-Amerika?).

Tip: luister naar live muziek terwijl je op zadels aan de bar zit in de Horse you came in on Saloon, de oudste, sinds 1775! continue geopende saloon van Amerika. https://www.thehorsebaltimore.com

Dag 17, Vertrek

Na het ontbijt op weg naar het vliegveld van Washington D.C. (het kan druk zijn dus houdt rekening met een reisduur van 2 uur!) voor het inleveren van uw huurauto en met de rechtstreekse vlucht naar huis te gaan.

Dag 18, aankomst NL