Ontdek New England: Geschiedenis, Natuur en Cultuur

New England, gelegen in het noordoosten van de Verenigde Staten, is een regio rijk aan geschiedenis, prachtige natuur en unieke cultuur. Deze regio bestaat uit zes staten: Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island en Connecticut. Elk van deze staten draagt bij aan de diversiteit en charme van New England.

Geschiedenis

New England is het oudste gebied van de Verenigde Staten waar de eerste Europese kolonisten zich vestigden in de 17e eeuw. In steden zoals Boston, Massachusetts, vind je historische bezienswaardigheden zoals de Freedom Trail, die je meeneemt langs belangrijke plekken uit de Amerikaanse Revolutie. Plymouth, waar de Pilgrims in 1620 aan land kwamen, is een ander iconisch historisch punt.

Adembenemende Natuur

De natuur van New England is een van de grootste trekpleisters. Van de ruige kustlijnen van Maine tot de groene bergen van Vermont, de regio biedt talloze mogelijkheden voor outdoor activiteiten. In de herfst transformeert het landschap in een zee van felgekleurde bladeren, wat jaarlijks veel toeristen trekt voor de beroemde ‘fall foliage’.

Cultuur en Keuken

New England staat ook bekend om zijn levendige culturele scene. Steden zoals Providence en Portland hebben bloeiende kunstgemeenschappen, terwijl Cambridge de thuisbasis is van wereldberoemde universiteiten zoals Harvard en MIT. De keuken van New England is onmiskenbaar, met zeevruchten zoals kreeft en “clam chowder” als culinaire hoogtepunten.

Graag vertellen wij u alles over een mooie rondreis door New England. Onderstaand is een voorbeeld van een inspirerende route, maar er zijn diverse mogelijkheden om dit unieke stuk Amerika te beleven en uit te breiden, bijvoorbeeld met de Capitol Region https://travel2america.nl/autoreis/capital-region-usa/. Vraag ons naar de mogelijkheden om de reis voor u op maat te maken.

New England

De reis van dag tot dag:

Dag 1, Boston, Massachusetts

Boston, gesticht in 1630,  is één van de oudste en meest historische steden van Amerika. En bovendien zo compact dat je makkelijk de stad te voet kunt verkennen. En er valt veel te zien, neem alleen al de beroemde Freedom Trail. Dit goed aangegeven pad voert je langs de belangrijkste plekken van de Onafhankelijkheidsoorlog. Vanaf Bunker Hill heb je uiteindelijk een prachtig uitzicht over de stad. De Freedom Trail kun je makkelijk alleen lopen (info halen bij de Tourist information) of via een begeleide tour https://www.thefreedomtrail.org.

Dag 2, Boston 

Er zijn veel goede musea in Boston, het beroemdste misschien wel de Boston Tea Party Ships and Museum. In de haven ligt ook het hotel schip de USS Constitution.

Tip: ga in de Quincy Market winkelen en lekker lunchen.

Dag 3, Boston – Portland, Maine, 180 km

Vandaag kun je eerst de huurauto ophalen en dan…. op pad!

Het is een kleine tweeënhalf uur naar Portland, maar er zijn erg leuke stops onderweg. Te beginnen met Salem, berucht om de zgn “heksenprocessen” van 1692. Leer hierover in het Salem Witch Museum https://salemwitchmuseum.com en het Witch House. Daarnaast is Salem bekend om zijn koloniale architectuur en maritieme geschiedenis. De volgende stop is Kennebunkport om de typisch Amerikaanse pier te bezoeken, Old Orchard beach. De dag eindigt aan de Atlantische oceaan in Portland.

Dag 4, Portland 

Portland is een gezellig stadje met uitzicht over over Casco Bay. Het is ook leuk om naar Freeport te gaan op de noordelijke oever van de Caso Bay. Je kunt hier goed winkelen of de Desert of Maine bezoeken.

Diner-tip: de Old Port Sea Grill in het historische haven district om fantastisch vis te eten https://www.oldportseagrill.com

Dag 5, Portland – North Conway, New Hampshire, 160 km

Vandaag staan de White Mountains op het programma met adembenemdende uitzichten, pittoreske dorpjes, overdekte bruggen (de zgn covered bridges) en winkelen. New Hampshire heeft nl geen omzetbelasting. In dit gebied ligt ook de hoogste berg van Oost-Amerika, Mount Washington. Met de Conway Scenic Railroad waan je je terug in de tijd met een prachtige treinrit, vanaf een station dat dateert uit de achttiende eeuw. En vooral in de herfst is de Kancamagus Highway een levend schilderij van rode, oranje en geel verkleurde bomen.

Dag 6, North Conway – Stowe, Vermont, 190 km

De scenic byway Route 100, ook wel de Skiers Highway genoemd,  slingert door de White Mountains naar de glooiende heuvels en boerderijen van de Green Mountains van de staat Vermont. In Waterbury staat de beroemde Ben & Jerry’s Icecream Factory, wat een bezoek zeker waard is. En uiteraard slaap je in Stowe in de Trapp Family Lodge, van de beroemde zingende familie Trapp uit The Sound of Music https://www.trappfamily.com.

Tip: ga voor huisgemaakte lekkernijen naar de Cold Hollow Cider Hill https://coldhollow.com/?srsltid=AfmBOopX6pEL3uVkgswe2PGo1gVvfaq_XnbAHrW-JPPd4sTbzQupEkom

Dag 7, Stowe – Burlington, 80 km

Vanaf Stowe volg je de Route 100, ook wel de ski-route genoemd omdat je door allerlei ski-dorpjes van Vermont komt. Naarmate je Burlington nadert, begint het landschap te veranderen. Je krijgt een glimp van Lake Champlain, een van de grootste meren van de VS, dat de natuurlijke grens vormt tussen Vermont en New York. Burlington ligt direct aan de oever van dit meer en de uitzichten zijn spectaculair, vooral tijdens de zonsondergang.

Dag 8, Burlington 

Een dag relaxen in deze grootste stad van Vermont, met echter een relaxte sfeer.

Dag 9, Burlington – Woodstock, 150 km

Woodstock is één van de meest charmante plaatsen van New England aan de Ottauquechee rivier. Midden in het dorp is de Middle Bridge, een zgn covered bridge.

Dag 10, Woodstock – The Berkshires, Massachusetts, 256 km

The Berkshires is een langgerekt, bosachtig gebied dat zich van noord tot zuid uitstrekt in het westen van Massachusetts. Valleien, rivieren en rustieke dorpjes als Stockbridge, Lenox en Pittsfield bepalen het beeld.

Dag 12, The Berkshires

Nog een dag extra hier aan het einde van de reis is zeker geen straf!

Dag 13, The Berkshires – Boston, 212 km

Tijd om terug te rijden naar Boston. Of om uiteraard door de rijden naar Newport, Rhode Island of misschien New York wat op slechts 3 uur rijden ligt.

Dag 14, Vertrek,

Na het ontbijt op weg naar het vliegveld voor het inleveren van uw huurauto en met een figuurlijke rugzak vol prachtige herinneringen op weg naar huis te gaan.

Dag 15, aankomst NL