TUPELO

In het heuvelachtige noordoosten van de staat Mississippi ligt Tupelo, het epicentrum van Amerikaanse muziek, waar in 1935 ‘s werelds grootste entertainer in een tweekamerhuis het levenslicht zag.

De rock ‘n’ roll die Elvis naar het grote publiek bracht, was een mix van lokale geluiden; van de gospel die hij in de kerk uit zijn jeugd zong tot de soulvolle blues in de juke joints in de wijk Shake Rag en de countrymuziek, die hij op zijn veranda op de radio hoorde. Elke reis langs het muzikale erfgoed van Amerika begint dan ook pas echt in de stad Tupelo.

In Tupelo komt het eerste deel van Elvis’ ongelofelijke verhaal tot leven, onder meer in zijn geboortehuis waar hij zijn eerste stapjes zette, de kerk waar hij zijn eerste liedje zong, en de ijzerwarenzaak waar hij zijn eerste gitaar in handen hield. Een meer dan levensgroot beeld in Tupelo’s Fairpark District herinnert aan zijn Homecoming Concert in 1956, en een rondrit langs 11 bijzondere plekken uit Elvis’ jeugd maakt uw reis tot een echte belevenis.

In Memphis kunt u het landsgoed Graceland bezoeken.

Eet een hamburger bij Johnnie’s Drive Inn (er is een speciale “Elvis booth”) en neem een kijkje bij de Tupelo hardware Store waar de moeder van Elvis zijn eerste gitaar kocht.

Natchez Trace Parkway

Lang voor de King of Rock ‘n’ Roll werd de toon in deze Zuidelijke stad gezet door de Chickasaw-indianen, die zo’n 8.000 jaar geleden over de 714 kilometer lange Natchez Trace Parkway reisden. Deze National Scenic Byway van Natchez, Mississippi naar Nashville, Tennessee heeft zijn hoofdkwartier in Tupelo en biedt het ideale uitzicht voor alle legendarische muziek onderweg. Tupelo’s ritme weerklinkt in haar vele attracties, die overlopen van unieke Zuidelijke charme.

Tupelo Automobile Museum 

Met meer dan 100 antieke, klassieke en unieke collector’s items biedt het Tupelo Automobile Museum een prachtig overzicht van ruim 100 jaar autogeschiedenis.

Uw zelfgeleide tour begint met een Benz uit 1886, die de geboorte van de auto markeert, en bereikt een hoogtepunt met een klokgave Dodge Viper uit 1994. De collectie met een geschatte waarde van ruim 6 miljoen dollar omvat een zeldzame Tucker, Elvis Presleys Lincoln, diverse voertuigen uit films, auto’s van beroemdheden, Hispano Suizas, een Duesenberg en nog veel meer unieke merken en Amerikaanse favorieten.

Het Tupelo Automobile Museum is het resultaat van 28 jaar researchen, zoeken en verwerven van de zeldzame auto’s in de collectie.

De voertuigen werden verzameld in heel Noord-Amerika en Europa.

Klik hier om direct informatie aan te vragen

© Copyright - Travel 2 America Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding.