NASHVILLE

Er zijn maar weinig steden ter wereld waarvan de naam alleen al meteen to de verbeelding spreekt. Welkom in Nashville!

Nashville staat bekend als de wereldhoofdstad van country, maar in het hart van Music City zijn ook pop, rock, gospel, bluegrass, jazz, klassiek, moderne Christelijke muziek, blues en soul te horen. En met meer dan 150 gelegenheden voor livemuziek ziet u in de hele stad sterren stralen.

In Music City vindt u vele bezienswaardigheden, die de stad wereldberoemd maakten; van de gerenommeerde Country Music Hall of Fame® and Museum tot het ultieme countryparadijs de Grand Ole Opry. Downtown Nashville biedt naast honky tonks ook twee musea, waarin het leven en werken van twee country-iconen centraal staan: het Johnny Cash Museum en het George Jones Museum.

Op een steenworp afstand van de honky tonks klinkt klassieke muziek in het Schermerhorn Symphony Center, waar de met Grammy’s overladen Nashville Symphony thuis is. De Musicians Hall of Fame & Museum is een eerbetoon aan studiomuzikanten in alle muziekgenres. Hier ziet u de echte instrumenten, die werden gebruikt bij de opnames van de grootste hits van de afgelopen 65 jaar.

Naast de indrukwekkende staat van dienst van Nashville’s muziekscene gooien ook de baanbrekende theater-, kunst- en modewereld hier steeds hogere ogen. Het Frist Center for the Visual Arts is een wonderschoon omgebouwd art-deco postkantoor en biedt reizende tentoonstellingen, die om de paar maanden wisselen. Cheekwood Botanical Garden & Museum of Art herbergt een grote kunstgalerie en in de hele stad kunt u genieten van studio’s, galeries en art crawls.

Voor geschiedenisfans zijn er de landhuizen uit het antebellum, waaronder Belmont Mansion, Belle Meade Plantation en The Hermitage, het presidentiële thuis van Andrew Jackson. Nashville herbergt ook een levensgroot replica van het Parthenon, inclusief het 13 meter hoge standbeeld ‘Athena’, het hoogste indoorbeeld van de westerse wereld. Nashville’s creatieve spirit maakt de vele keukens in de stad tot ware kunstateliers. Van typisch Zuidelijke specialiteiten tot haute cuisine en alles daartussenin; deze stad heeft het allemaal.

Mode en muziek zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar ook op eigen benen staan de ontwerpers in Nashville tegenwoordig hun mannetje. Van kleding, sieraden en denim tot schoenen of lederwaren; creatieve Nashvillians leggen ook buiten de muziek de lat voortdurend hoger.

De charmante mix van muzikale, historische en culturele ingrediënten maakt Nashville een stad voor écht alle seizoenen en smaken.

LIVEMUZIEK IN MUSIC CITY

Muziek is het kloppend hart van Nashville. Of u nu houdt
van rock, country, bluegrass, jazz, hiphop, folk of klassiek – in Music City hoort u het allemaal, dag en nacht.  Met meer dan 150 clubs en concertzalen hoeft u in Nashville nooit lang te zoeken naar uw favoriete muziek.

RCA Studio en de Hatch Show Print

Een bezoek aan Nashville is compleet zonder langs te gaan bij deze andere historische plekken van het museum: RCA Studio B en Hatch Show Print.

RCA Studio B aan Music Row is Nashville’s oudste opnamestudio, waar hits werden opgenomen zoals Roy Orbisons ‘Only the Lonely’, de Everly Brothers’ ‘Dream’, Dolly Partons ‘Jolene’ en 250 nummers van Elvis Presley, waaronder ‘Are You Lonesome Tonight?’ Het is de enige studiotour van Nashville.

Prikkel al uw zintuigen tijdens een tour in het legendarische Hatch Show Print, dat dateert uit 1879 en tegenwoordig bij het museum hoort. Hoor de persen kraken, terwijl u alles te weten komt over een van de oudste letterdrukkerijen van Amerika. Zie de prachtig gekleurde posters, die de drukkerij in de afgelopen eeuw op de kaart zetten en vergelijk ze met de affiches van uw favoriete artiesten, van Bob Dylan en B.B. King

tot Coldplay.

Klik hier om direct informatie aan te vragen:

© Copyright - Travel 2 America Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding.