Mississippi

Blues, soul en rock ’n’ roll zijn geboren en getogen in Memphis & Mississippi. Zei daar iemand Elvis? In zijn geboorteplaats Tupelo ziet u de kleine shotgun shack, waar Elvis de eerste 14 jaar van zijn leven doorbracht. Het is de ideale introductie voor zijn landgoed Graceland®, het droom- paleis van de King of Rock ‘n’ Roll.

Hoogtepunten Mississippi:

  • Jackson: het Mississippi Civel rights Museum
  • Cleveland: Grammy Museum Mississippi
  • Natchez: Monmouth Plantation
  • Tupelo: Elvis Presley birthplace
  • Indianola: B.B. King Museum
  • Vicksburg: National Military Park
  • Clarksdale: de “Crossroads”, en de Ground Zero Blues Club

Wij kunnen een mooie rondreis voor u organiseren, maar u kunt ook het roadbook van de Muziekreis aanschaffen.

Dansje wagen? Uw voeten volgen de muziek vanzelf in de clubs aan Memphis’ beroemde Beale Street. Of wat dacht u van Morgan Freemans wereld- beroemde bluesclub Ground Zero in Clarksdale? Voor de
fascinerende verhalen achter de muziek bezoekt u het B.B. King Museum & Delta Interpretive livemuziek. Center in Indianola, een van meer dan 120 stops op de
Mississippi Blues Trail. Deze muzikale bedevaart verweeft historische gedenkborden in de hele staat

In Cleveland vindt u het eerste Grammy-museum buiten Los Angeles, een passend eerbetoon aan alle winnaars van deze prestigieuze prijs uit de muzikale Magnolia State.

Van nul tot nu vonden in Memphis & Missisippi enkele van de meest cruciale momenten in de Amerikaanse historie plaats. Rond het 150ste gedenkjaar van de Amerikaanse Burgeroorlog proeft u hier de authentieke plantage-ambiance van Natchez’ Antebellum-huizen of bezoekt u het National Military Park in Vicksburg. De Mississippi Freedom Trail is een eerbetoon aan mensen en plaatsen in de strijd om burgerrechten in de roemruchte vorige eeuw, met als hoogtepunt Memphis’ fantastische Civil Rights Museum op de plek waar Dr. Martin Luther King, Jr. werd vermoord.

klik hier voor directe informatie

© Copyright - Travel 2 America Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding.